Így tanul otthon a Középsuli Dominikája

Rovat

Megosztás

Mint mindenki másnak, a Középsulisoknak is elkezdődött az online oktatás. De kire, milyen hatással van? És kinek, mi a véleménye a mostani helyzetről? Dominikával készítettünk egy interjút ezzel kapcsolatban. Lássuk is!

A Középsuli szépsége most saját tapasztalatairól fog beszélni velünk, milyen hatással van rá az online oktatás, és milyen nehézségekkel kell megküzdenie az érettségire való felkészülés során! A többiek rövid véleményét pedig itt találod!

Dominika a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumba jár, most végzős, így az érettségire készül leginkább, még ebben a helyzetben is! Összesen 22 osztálytársa van, akiket mind érint az aktuális helyzet!

II. Milyen volt az első online oktatási hét számodra, és az osztálytársaid számára?

Nálunk kisebb csúszással, a héten kezdődtek meg az online oktatások. Az első órák után beszéltem pár osztálytársammal. Mindenkinek más véleménye volt a mostani helyzetről és az online oktatásról, valaki örült neki – más pedig teljesen magába fordult tőle. Szerintem sokan észrevették, hogy sokkal nehezebb bizonyos tantárgyakat így online megérteni, mint az iskolapadban ülve. De meglátásunk szerint jó ötlet volt, hiszen a rendszer által és a tanáraink segítségével nem maradunk le a tananyaggal. Valamint egyetértve egyik barátnőm és osztálytársam – Niki – véleményével, rengeteg időt spórolunk meg magunknak és kényelmesebbé válik a tanulás! Ennek köszönhetően a napi programom is változott!

Szerencsére elmaradnak a korán kelések és a mindennapos rohanások, hiszen az óráink 9 órától 11 óráig tartanak. (Kizárólag érettségi tantárgyakat tanulunk.) A nap hátralévő részében nem szívesen megyek ki a lakásból, vigyázva a körülöttem levő emberek egészségére. Most több időt tudok együtt lenni a szeretteimmel és jobban oda tudok figyelni rájuk! Sokkal több időm marad az otthoni dolgokra (gondolok itt takarításra és más házimunkára). Próbálok elég időt szentelni az érettségire való felkészülésre is.

III. Milyen programot használtok az online tanuláshoz? Könnyű volt hozzászokni?

A mi iskolánk az Office 365 Teams programot használja, hiszen ez telefonra is letölthető és bárhol tudunk csatlakozni az órákhoz. A tanáraink ide töltik fel a tananyagot és a megoldandó feladatokat. Az alkalmazás még teljesen új nekünk, emiatt vannak kezdetleges problémák, de idővel biztosan gördülékenyebben fogjuk használni!

IV. Mi hiányzik a legjobban jelenleg az iskolából?

Hogy mi hiányzik nekem az iskolából? Valójában nem titok, hogy a diákok nagy része nem szeret iskolába járni – én sem szeretek igazán! Talán ami a legjobban hiányzik, az a szünetekben való pletyizés a lányokkal és a közös ebédelések suli után. A remek osztályközösségünk pedig nem másnak köszönhető, mint osztályfőnökünknek, Horváthné Várady Zsuzsannának!

V. A tanárok hogyan viszonyultak ehhez a helyzethez nálatok?

Kíváncsi voltam én is, hogy vajon a tanárok, hogyan viselik ezt a helyzetet, ezért az osztályfőnökömmel beszéltem is pár szót erről. Azt mondta, hogy a saját meglátása szerint nagyon jól, hiszen március 13-a óta azon dolgoznak, hogy viszonylag zökkenőmentesen induljon be a távoktatás. 13-a óta minden létező fórumon beszéltek egymással. Égtek a telefon vonalak…

Hétfőn összeültek a vezetőség tagjai és megbeszélték az elkövetkező időszak feladatait. Kedden a tantestületi értekezletükön megbeszélték, hogy melyik platformot válasszák és hogyan kell belépni, hogyan lehet felhasználni, hogy minden információhoz hozzájussunk! A múlt héten kisebb-nagyobb csoportokban próbálgattuk a rendszert, hogy ne legyenek fennakadások! Osztályfőnökünk ezért is csinált nekünk egy próba értekezletet is, ahol tovább gyakorolhattunk. A tanáraink még a hétvégén is ötleteltek – ma hajnalban pedig már megkezdték a közvetlen felkészülést!

VI. Mit üzennél a többi online oktatásban résztvevő diáknak?

Ne felejtsétek el, hogy több tanárotoknak is vannak gyerekei, tehát ők most több oldalról is leterheltek! Szeretnélek arra kérni titeket, hogy legyünk türelmesek tanárainkkal, hiszen ők azért vannak, hogy mi idén sikeres érettségit tegyünk – vagy sikeresen végezzük az adott évet! Velünk vannak és nem ellenünk!

 

Alkalmasak a diákok és a tanárok arra, hogy online tanuljanak, oktassanak? – Interjú Nagy Erikával, a 2019-es Év tanárával

Így tanul otthon a Középsuli Dominikája
Neked mi hiányzik a legjobban az iskolából?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta