Így teremtsd meg a következő évet december utolsó 12 napján!

Rovat

Megosztás

Azt hiszem mind egyetértünk abban, hogy így vagy úgy, de vágyunk a varázslatra. Szeretnénk, ha a jövőnk mindig jobb és jobb lenne, ha a következő évünk legalább kicsivel jobban sikerülne, vagy szebb lenne, vagy legalább olyan szép, mint amilyen a mostani volt. Számos szilveszteri babonát és szokást ismerünk, de amit most osztok meg veletek, azzal kevés helyen találkozni. Avagy mit tegyél december utolsó 12 napján, hogy a következő 12 hónapod szuper legyen?

Nem is igazán babonáról van szó, mint inkább egyfajta tudatos tervezésről, egy csipet varázslattal és a vonzás törvényével nyakon öntve. Hogy hol és mikor találkoztam vele? Őszintén szólva, már nem emlékszem, és ahogy a guglin szörfölök, nem is sikerül rátalálnom sem magyar, sem angol nyelvű oldalakon… Helyette viszont érdekes összefüggéseket találok, amiket hamarosan el is mesélek!

És most következzék az Újév! Tele olyan dolgokkal, amikre még soha nem volt példa! – Rainer Maria Rilke

Ismeritek a “Karácsony első napja van, köszönt és minden jót kíván, egy csíz a csupasz körtefán. ” kezdetű verset? (A számokat és az állatokat tanultuk vele oviban.) Nos, valószínűleg ezzel, és az ehhez tartozó angol hagyománnyal lehet összefüggésben ez a 12 napos jövőteremtés. De mi is ez a bizonyos Karácsony 12 Napja (Twelve Days of Christmas)?

Egy angolszász területeken, a mai napig is élő hagyományról beszélünk, aminek az a lényege, hogy december 25. és január 6. közti 12 napon mindig egy ajándékkal többet adnak egymásnak (illetve még régebben, eredetileg 12 napos lakomázás). Az első napon egy apróságot, a másodikon kettőt és így tovább. Mára már ezzel is csak a vásárlási lázat tüzelik, főleg az USA-ban. Azért ne csüggedjünk! Van, aki a mai napig a szokás kedves, lélekmelengető formáját tartja, és minél drágább dolgok helyett, valóban kedves, figyelmes ajándékokat ad. Vagy “csak” igyekszik meghitté tenni ezt a 12 napot, és időt tölteni a barátaival, szeretteivel, párjával. Minőségi időt, tele törődéssel, nagy beszélgetésekkel, közös filmezéssel, közös főzéssel, vagy bármivel, amihez csak kedük van!

Újév napja a tökéletesen elhelyezett magaslat, amelyről visszanézve láthatjuk, mi nem tetszett az elmúlt évünkben, mitől éreztük rosszul magunkat, majd fejest ugorhatunk az üdítően tiszta ötletek és gondolatok tengerébe. – Sarah Ivens

És, most lássuk miről beszéltem! Tehát, adott az év utolsó 12 napja, azaz a december 20-al kezdődő és december 31-el végződő 12 nap. Ezek mindegyike a következő év hónapjainak felel meg: 20. = január, 21. = február, 22. = március…és így tovább. A lényeg, hogy igyekezzünk minden nap minél több pozitív dolgot tenni, pozitívan gondolkodni. Elengedni az elmúlt év sérelmeit (ha voltak), felidézni a sikereinket, és örömeinket, megbocsátani azoknak, akik idén megbántottak minket.

Akár azt is megtehetjük, hogy a 12 nap mindegyikén teszünk egy apró lépést a céljaink felé. Ha mondjuk arról álmodozunk, hogy divattervezők leszünk, akkor legalább az egyik napon rajzoljunk, tervezzünk ruhákat, nézegessük a kedvenc divattervezőnk legújabb kollekcióját, vagy olvassunk az életéről. Ezt természetesen bármilyen szakmára, vágyra alkalmazhatjuk! Ha szeretnénk jövőre boldog párkapcsolatban élni, akkor írhatunk egy listát: mire vágyom, milyen legyen a kedvesem. Ennél is jobb, ha olyan listát írunk, amin ez áll: én ilyen párja szeretnék lenni valakinek! És felsoroljuk, hogy mik azok a tulajdonságok, amiket el akarunk sajátítani, amiket felerősítenénk magunkban és melyek azok, amelyeket elengednénk.

Például:

  • túl magasak az elvárásaim a külsőt illetően, ezen változtatok és arra figyelek, milyen a személyisége, mennyire figyelmes, kedves…stb.
  • túl fontosak nekem a tárgyi dolgok. Ehelyett az élményekre, a törődésre fókuszálok, ajándékozás helyett szívességekkel fejezem ki a szeretteim felé az érzéseimet.
  • nem sportolok eleget, pedig sportos partnert szeretnék. Keresek egy olyan mozgásformát, amit szívesen csinálok és elkezdek végre sportolni!

Mindebben egyébként szuperül segítségedre lehet az Évtervező – Yearcompass, amit magyar fiatalok alkottak meg, de mára már világszerte ismert, és számos országból érkeznek az instán is fotók #yearcompass hashtaggel! Ha csatlakoznál a kezdeményezéshez, itt megteheted, illetve facebook eseményük is van! Maga az Évtervező füzet ingyenesen letölthető – ezt itt teheted meg – és nagyszerű baráti program is lehet belőle, ha összeültök, hogy együtt búcsúztassátok az óévet valamikor a 12 nap során!

Szóval, ki van benne, hogy kipróbálja, működik-e a varázslat?

*

Képek: pexels.com; keepcalmomatic.com; heviz.hu; pinterest.com

Az újév megteremtése
Hiszel benne, hogy befolyásolhatjuk a jövőnket?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,227RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta