Így ünnepli az Esti Kornél 15. születésnapját

Rovat

Megosztás

Az Esti Kornél idén lett 15 éves, ezt pedig egy nagyszabású kiadvánnyal ünneplik meg, méghozzá egy egyórás hangulatfilmmel, ami újragondolt dalaikból áll össze.

A 2006-ban alakult együttest mezőtúri fiatalok alapították. A gimnáziumi zenekar tagjai; akik között ott találjuk az alapítókat is, mint Lázár Domokost (gitár, ének), Pályi Ádámot (basszusgitár) és Veres Imrét (gitár); megalakulások óta folyamatosan koncerteznek.

A munkásságukat különleges módon összegző film ötletét a zenekar 2019-es, Müpás előadása ihlette, amikor a számaikat egy történetívre fűzték fel, és ezáltal értelmezték újjá, frissítették fel őket.

,,Ki ez az Esti Kornél valójában, akitől a nevüket kölcsönözték? Miért volt ez a név olyan magától értetődő választás? Erre a kérdésre keresi a választ az Esti Kornél zenekar sinco filmjében és a film alapjául szolgáló 15 dalos nagylemezen.

Kövesd és ismerd meg velük együtt Esti Kornélt (Ember Márk), ahogy a zenekar dalainak segítségével keresi a kiutat az emberi lélek sötét éjszakájából!”

Az Itt maradtam az éjszakában című legújabb lemezük 15 számot tartalmaz, a hozzá tartozó filmet pedig Bátori Gábor “jim”, azaz sinco készítette, Ember Márk színművész és a zenekar főszereplésével.

Több mint harminc művész hallható az új lemezen, a felvételek is különböző helyszíneken készültek közel két hónapon keresztül.

Az együttes külön köszönetet mondott az alábbi együtteseknek:
30Y zenekar, Antos Krisztofer, Bánhegyi Tamás, Beck László, Börzsönyi Anna-Petra, Fledrich Péter, Francizi Dániel, Haász János, Kiss Mónika, Ligeti György, Miskolczi Márton, Pálocska Péter, Tóth Barbara, Tulok András, Zombori Csaba, a Kodály Központ munkatársai, a Müpa és munkatársai

A filmben részletek hangzanak el Kosztolányi Dezső Esti Kornél éneke című verséből és Esterházy Péter Esti című regényéből.

Főkép: Bátori Gábor ‘sinco’/Wikipedia

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta