Ezt nézed:  / Suli / Így válj tehetséges íróvá!

Így válj tehetséges íróvá!

Sokan vagyunk, akik szeretnek írni, és teljesen természetes, hogy szeretnénk, ha elismernének minket. Nemcsak egy visszajelzést kapunk, hogy jó az, amit csinálunk, de sokkal nagyobb lendülettel vágunk bele egy új történetbe is.

Az írók dolga nem egyszerű, ez nem vitatott. Leginkább a megélhetés a legnagyobb probléma, de kezdő íróknak, akik álmodoznak a sikerről, inkább nagyobb gondot jelent az, hogyan tudnának kitörni. A fejlődés mindennek a kulcspontja, mert ha valaki tud fejlődni, akkor jó eséllyel egyre nagyobb népszerűségre tesz szert.

Most próbáltam nektek összeszedni néhány ötletet, amik segítségedre lehetnek, hogy fejleszd magad és egyre jobb történeteket írj.

Olvas sokat!

Az olvasás elengedhetetlen. Próbálj meg minél több időt olvasásra szánni. Ismerj meg új történeteket, ne csak azokat, amik a kedvenceid. Számtalan olyan történet van, ami nem tartozik az általad kedvelt kategóriába, mégis nagyszerű történetek. Szélesítsd ki a látómeződet és olyan műfajokba is pillants bele, amit eddig nem szerettél túlzottan. Egy-egy ismertebb szerző műve jó kiindulási alap lehet.

 

Légy egyedi!

Ez nagyon fontos! Olyat írj, ami különleges és ne kövesd a kliséket. Ugyan egy adott típussal meg lehet fogni egy bizonyos olvasóközönséget, de megragadsz egy buborékban. A legfontosabb, hogy írj nagyon sokat. Ezzel magadat is fejleszted és egy idő után látni fogod, hogy mi az, amit érdemes odaadni valakinek elolvasásra, vagy mi az, ami kuka.

 

Ne várj semmit az írásaidtól!

Sokan ott adják fel, hogy miután megmutatják az írásaikat másoknak, a kritikák annyira lelombozzák, hogy nem is próbálkoznak vele többet. Hallgasd meg mások véleményét, fogadd meg azt, ami szerinted fontos és folytasd tovább. Ne engedd, hogy kedvedet szegje, ha valami nem tetszik valakinek. Egy jó író meghallgatja a kritikát és próbál belőle tanulni.

 

Ne várj az ihletre!

Nyilván tudod milyen az, mikor az embernek van egy jó ihlete, és azonnal 10 oldalt tudna írni. De ez csak nagyon ritkán van. Ha erre vársz, nem valószínű, hogy bármi érdekes fog kisülni belőle. Az egyik legnehezebb dolog elkezdeni valahol, de ha ez sikerül, utána sokkal könnyebb lesz.

Így válj tehetséges íróvá!
Szeretsz írni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share