Így válnak nővé a lányok Afrika egyes törzseiben

Rovat

Megosztás

Nyaknyújtás, szájlemez, csonkítások – minden, ami egy afrikai lány nővé válásához kell.

Léteznek olyan afrikai és ázsiai népcsoportok, ahol a nők nyakát kiskoruktól kezdve nyújtani kezdik. Gyűrűket helyeznek rá, és extrém hosszúságúra nyújtják őket. 5 éves koruktól kezdve évente kapnak egy karikát rá, amíg nyújtani lehet. A mondák szerint a férfiak ezt azért találták ki, hogy a nő élete a kezükben forogjon. Ugyanis, a nyak izmai elsorvadnak, és ha leválasztják a gyűrűket, a nő nyaka eltörhet, mozgásképtelenné válhat, meghalhat, de ha ezek közül egyik sem következik be, egy biztosan: mérhetetlen fájdalomban lesz része. Ha megcsalták férjüket, levették róluk ezt az ékszert.

Forrás: erdekesvilag

 

A mursi, surma, és akonde törzs női tagjai 15-16 évesen egy érdekes beavatkozáson esnek át. Alsó ajkukon bemetszést ejtenek, majd egy kb. 2 cm átmérőjű falemezt helyeznek bele. Ahogy a sebek gyógyulnak, a lemez méretét növelik. Minél nagyobb “ékszer” van a szájában, annál elismertebb asszony válik belőle, ugyanis több jószágot kell a kérőjének fizetnie érte.

Forrás:marijjablogspot

 

A lemezt saját maguk díszítik, és az afrikai férfiak körében szexuálisan izgató látványt nyújt. Ez a szokás az 1700-as évekre nyúlik vissza. A nők ekkor csúfítani kezdték magukat, hogy a rabszolga kereskedők ne vigyék el őket.

Forrás: interconti.si

 

Ahol a nőknek nincs gondja a fésűvel: arbore törzs. A kopaszra borotvált fej a szüzesség jele. Házasság után, az asszonyok fekete lepelt hordanak a fejükön. Ezenfelül, csonkítják testüket, késsel – pontokat szúrnak mellkasukon és hasukon – ezzel díszítve magukat. Ilyen egy arbore törzs nő tagjának lenni.

Forrás:szeretlekmagyarorszag.hu

 

A daasanach törzs brutálisabb beavatkozást követel meg a lányoktól, annak érdekében, hogy nővé válhassanak. Még fiatal korban nemi szervüket csonkolják – eltávolítják a lányok csiklóját – különben soha nem mehetnek férjhez. Ez a szokás kulturális és vallási gyökerekkel rendelkezik. A közösség szemében a női libidó, és az ebből fakadó erkölcstelen életmód, a tisztátalanság és az ez ellen való rituális fellépést jelképezi. Emellett, ezzel is jelzik, jövőbeli férjük alávetettjei lesznek. A megtörtént traumatikus beavatkozás után ismerhető el egy lány nőnek.

Forrás:demilked.com

Így válnak nővé a lányok Afrika egyes törzseiben
Te tudnál afrikai nő lenni?

Borítókép: flickr

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,176RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta