Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Így nő a népesség Afrikában

Így nő a népesség Afrikában

Percenként 80 fő – csak Afrikában. Hihetetlen mértékben fog nőni a Föld népessége.

Az elmúlt száz évben hihetetlen mértékben nőtt a Föld népessége. A világ számos részein növekedést figyelhettünk meg, azonban néhány területen, mint például Japánban, Németországban és Spanyolországban ez a szám csökkenni bizonyult.

Afrika kontinense nem tartozik az utóbbiak közé. Az elmúlt évben 30 millió, 2050-re pedig, feltehetőleg 42 millió fővel gazdagodik népessége évente. Tehát, 3,5 millió fő havonta, percenként pedig, 80 fő. Ilyen arányokkal az afrikai népesség fel tudna tölteni egy üres Londont ötször egy évben.

Forrás:flickr

 

Világméretekben vizsgálva, ez a népesség-dinamika befolyásolni fogja a Föld demográfiáját. A 2050-es évre becsülhető 2,37 milliárd méretű növekedés 54%-át Afrika fogja birtokolni. 2100-ra 82%-ot, a totális népesség növekedés pedig 3,2 milliárd lesz. A múlt század közepétől az egészségügyi helyzet javulása, illetve a gyermekhalálozási arány csökkenése, az életszínvonal javulása a népesség ugrásszerű növekedéséhez vezetett. 12 millió afrikai született 1955-ben, és körülbelül 37 éves korukig élhettek. Az idei évben született 42 millió afrikai viszont, a 60 éves kort is megélheti.

Forrás:flickr

 

Kulcsfontosságú szempont a demográfiai változó, mely az átlagos afrikai nő termékenységi aranyában figyelhető meg. Afrika teljes termékenységi-rátája 88%-al magasabb a világszínvonalnál. Az átlag érték 2,5 gyermek/nő, egy afrikai nő esetében pedig, ez az érték 4,7.

Forrás:afrikaert.hu

 

A hirtelen népességnövekedés számos problémát idézhet elő. Nehézségeket okozhat az oktatási rendszernek, a gazdaságnak, és az infrastruktúrának is. A túlnépesedés, túlfogyasztás és a munkahelyek hiánya, munkanélküliséget eredményez, mely által nő a szegénység, és csökken az életszínvonal.

Forrás:erdekesvilag

 

A kormánynak erőfeszítéseket kell tennie a jövőben ahhoz, hogy megakadályozza a kialakuló gazdasági és társadalmi problémákat.

Így nő a népesség Afrikában
Szerinted ez így lesz 2050-ben?

Borítókép:hir.ma

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share