Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Így védd meg a kiskedvenced a hidegtől

Így védd meg a kiskedvenced a hidegtől

Ahogy magunk is védekezünk a hideg ellen, úgy nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy szeretett kedvencünket is megvédjük a hidegtől. Fontos kiemelni, hogy  olykor sokkal komolyabb sérülést tudnak szenvedni a fagy által, mint az emberek! Az alábbi tippeket betartva akár az életüket is megmentheted!

Engedd be a házba!

Sokan úgy gondolják, hogy az állatoknak nincs keresnivalójuk a házban, mivel betegséget is hordozhatnak. Ám fontos tudnunk, hogy ők nem rendelkeznek annyi védelemmel, mint mi, emberek, ezért őket olykor jobban kellene védeni a külső befolyásoló tényezőktől, mint magunkat. Az esti órákra akár életmentő döntés is lehet, ha a kazánházba, előszobába beengeded a kutyusod, így máris megóvod őt a időjárás fenyegetésétől, a fagyveszélytől, így nyugodtan hunyhatod le szemed, mert biztosan tudod, reggel ott fog várni a kedvenced.

Hideg ellen igenis segít a ruha!

kutya

Egyesek azt gondolják, ez csak olyan amerikai, nagyvárosi hóbort, de szerencsére egyre nagyobb teret hódít a kutyák beöltöztetése hazánkban is. Szerintem egy fantasztikus gondolat, hogy a kedvencünket is felöltöztessük, mivel ők közvetlen érintkeznek a földdel, és sokszor hasuk pár centire található tőle, aminek következtében azonnal őket éri a hideg levegő, vagy akár a hó. Ha a fagyos időjárásnak megfelelően öltözteted a kedvenced, akkor ezzel biztonságot nyújtasz neki a hideg ellen.

Táplálás!

kutya

A szabadban élő kedvencek – ahogy mi emberek is – hideg időben több energiát emésztenek fel, mint olykor a meleg nyári napon, ezért rendkívül figyelni kell arra, hogy nagy energiaértékkel bíró ételt vigyünk be a szervezetükbe. Elengedhetetlen az is, hogy ilyenkor naponta legalább egyszer meleg ételt kapjanak, és természetesen a megfelelő mennyiségű vízről is gondoskodni kell számukra.

Hogyan védd meg a kedvenced a hidegtől?
Neked milyen ötleted van arra, hogy megvédd kedvenced?

Képek forrása: Pexels

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share