Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Vedd bóknak, ha tyúkeszűnek neveznek!

Vedd bóknak, ha tyúkeszűnek neveznek!

Eddig sértő volt, ha valakit tyúkeszűnek hívtak, de mára már nem az! Kiderült ugyanis, hogy a tyúkok sokkal okosabbak, mint azt valaha gondoltuk volna. 

A csirkék sokszor mutatnak empátiát a társaik felé, amit a madarak közül csak a holló mutat. Megértenek logikai összefüggéseket, és nagyon jól tudják érteni, mik is történnek körülöttük.

Az Amerikai Állatvédelmi Szervezet, a Farm Sanctuary kutatásai alapján, a csirkéknek igen magasak az érzelmi és a kognitív képességei, ezen felül, nagyjából egy kicsi gyerek intelligencia szintjén vannak, nem úgy, mint más madarak, akikről azt hinnénk, hogy sokkal intelligensebbek, mint a csirkék.

A fiatal csirkék szintén intelligensek, meg tudnak különböztetni különböző nagyságú tárgyakat egymástól, ezen kívül a tyúkok képesek három dimenzióban gondolkodni és több dologra figyelni egyszerre. Sőt egyszerre fel tudják mérni, hogy egy közeledő állat ellenséges-e, s közben figyelik az eget is, hogy nem jön-e onnan támadás.

A csirkék egymás közötti kommunikácója is nagyon fejlett, több, mint 24 hangjelzést tudnak leadni egymásnak, mindemellett megszámlálhatatlan más, vizuális jelzést is.

Összefoglalva, a tyúkok igen okos állatok, ezért, ha tyúkeszűnek neveznek téged, ne sértődj meg, inkább köszönd meg! 😉

Fotó: http://advantekmarketing.com

Fotó: http://advantekmarketing.com

Borítókép: nowiknow.com

Tyúkeszű tyúkok?
Gondoltad volna, hogy ilyen okosak a tyúkok?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share