Így zárj le egy beszélgetést, ha NEM akarod megbántani a másikat!

Rovat

Megosztás

Szerintem nem túlzok, ha azt állítom, hoy napi szinten mindenkivel megtörténik, hogy szeretne egy beszélgetést lezárni. Ezzel nincs is semmi gond, igaz? Persze, hogy nincs, köszönjünk el és haladjunk! De a dolog általában nem ilyen egyszerű.

Ha nem a legjobb barátnőnkről, a haverunkról vagy mondjuk az egyik szülőnkről van szó, akkor sokkal nehezebb egy csevejt lezárni, mint gondolnánk, s idővel totál kellemetlen lesz kényszeredetten társalogni a szomszéd nénivel vagy egy osztálytársad anyukájával.

 

Utalásokat tehetsz persze, hogy lassan ideje lenne menned, de ha a partnerednek nem esik le az a bizonyos tantusz, akkor nem sokat tehetsz: vagy megbántod és durván lekoptatod vagy pedig alkalmazod az alábbi tippeket és békésen váltok el egymástól.

Kérj elnézést és távozz!

Igazából valóban csak ennyit kell tenned, de nem mindegy, hogyan! Először is kérj elnézést, és mond, hogy most menned kell, de tedd hozzá, hogy örültél a találkozásnak és reméled, lesz még alkalmatok máskor is beszélgetni. Ezzel a kijelentéssel határozottan kimondod, hogy ennek a diskurzusnak vége, de a partneredben mégis pozitív érzés marad, hiszen te kifejezted örömödet, hogy beszélgethettél vele.

Ismételd meg, amit mondott, aztán lépj le!

Nagyjából igen, de persze nem ilyen sarkítottan. A beszélgetés végén röviden foglald össze, miről is csevegtetek, majd jelezd, hogy nagy élmény volt az ő véleményét is hallani a témáról és kedvesen mosolyogva köszönj el. A pozitív utóhatás garantált, hiszen a másik fél nemcsak az örömödet látja majd, hanem azzal, hogy összefoglaltad a beszélgetéseteket, tudni fogja, hogy valóban figyeltél a párbeszédetek alatt. (Persze ez feltételezi, hogy figyeltél! :))

Akkor majd talizunk, csá!

Ennek a mondatnak a finomított verzióját is érdemes lehet bedobni olyan formán, hogy a beszélgetés vége felé már a következő találkozásra tereled a témát. Így szóba kerülhet egy olyan esemény, vagy egy olyan helyszín, ami közös pont és így teljesen őszintén mondhatod azt, hogy akkor majd ott és akkor újra látjátok egymást. A partnered örülni fog, hiszen ha van a következő találkozásnak valós esélye, akkor nem csak üres ígéretnek tűnnek majd a szavaid.

Mondd már el, mi lett a sztori vége és haladjunk!

Ha úgy érzed, hogy egy végeláthatatlanul hosszú sztoriba bonyolódtatok, akkor érdeklődve feltehetsz néhány kérdést, amelyek gyorsítják a történet befejezését. A „Mi történt végül?”, „Hogyan alakultak a dolgok?” és más hasonló kérdések őszinte érdeklődést jelentenek, amely mindkettőtöknek jól fog esni, hiszen a másik fél örül majd a kíváncsiságodnak, te pedig hamarabb szabadulsz.

Gifek: giphy.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta