Baj, ha fiatalabb a barátom?

Rovat

Megosztás

Az az általános, hogy a párkapcsolatokban a fiú az idősebb. Ennek az az oka, hogy a lányok egy érettebb srácra vágynak, és mivel ők később érnek, ezért minél előbb született, annál jobb az egyensúly. De vajon ez minden esetben így van?

íí

Nézzük az én szemszögemből a dolgot. Az első barátom idősebb volt nálam, majdnem négy évvel. Ez sokaknak ideális korkülönbség, hiszen arra lehet ebből következtetni, hogy az agyi szintünk nagyjából egy helyen van. De én akkor, 16 évesen elég gyerekes voltam, a srác meg már túl volt mindenen, ami nekem még csak később jött. Például nekem még nem fogalmazódott meg a fejemben, hogy mivel szeretnék foglalkozni, ő meg nem hogy leérettségizett, hanem már le is húzta az első évét az egyetemen. Ő már úgymond kiélte magát, csak nyugalomra vágyott, én meg bulizásra meg új tapasztalatokra. Hatalmas vitáink voltak amiatt, hogy nem ugyanazok a céljaink, nem ugyanott tartunk az életben. Nálam inkább volt hátrány, mint előny, hogy idősebb volt.

A legutóbbi kapcsolatomban fordítva volt a felállás. Én akkor 20 éves voltam ő meg 17. Amikor kiderült az életkora, meg sem fordult a fejemben, hogy befejezem az ismerkedést. Engem egyáltalán nem zavart a dolog, bár a környezetemben néhányan furcsállták. A szerelem egy évig tartott, ami nem rövid idő.

gg

Ha kicsit mélyebbre nyúlunk, meg lehet állapítani az okát annak, hogy miért jöttem ki jobban egy nálam három évvel fiatalabb fiúval, mint egy idősebbel. Nekem is olyan srácra volt szükségem, akivel egy szinten vagyok, de én gyerekesebb voltam az átlagnál. Ugyanúgy otthon laktam, ugyanúgy iskolába jártam, ugyanúgy szerettem és tudtam menni szórakozni, mint ő. Más ennyi idősen már eltartja magát, ezért nyilván elvárja, hogy a párja is ilyen életet éljen. Egy tini is lehet érettebb a koránál és egy felnőtt is lehet gyerekes, nem az életkoron múlik. A lényeg az, hogy semmi baj nincs azzal, ha egy lány olyannal kezd járni, aki nála évekkel később született, főleg fiatalként, amikor még nincs szó házasságról és gyerekvállalásról. Minden azon múlik, hogy a két fél hol tart az életben és mennyire érett egy jól működő párkapcsolathoz.

 

Írta: Czár Fruzsina

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta