Ilyen szalagavató ruha illene az alakodhoz

Rovat

Megosztás

A megfelelő szalagavató ruhát néha legalább olyan nehéz kiválasztani, mint egy esküvői ruhát. A Középsuli most megpróbál nektek egy kis iránymutatás adni, hogy ne nyúljatok nagyon mellé a nagynapon.

Körte típusú alakhoz

Érdemes olyan szalagavató ruhát választani, aminek a formája fokozatosan bővül a szoknyarésznél, tehát ’A’ alakot formál egészen a deréktól a szoknya végéig. A spagetti pántos, vagy a V-nyakú ruhadarabok pedig még inkább feldobhatják a ruhakölteményt. A keményanyagú ruhák azért is lehetne előnyösek ilyen esetben, mert nem tapadnak annyira.

körte tipusuak

Telt idomú lányoknak

Kivágott nyakú ruhát szabadon lehet választani, de ahogy a mondás tartja, fontos, hogy „ne tegyünk ki mindent a kirakatba”. A kivágott nyakú ruhák teret adnak az arcnak, ugyanakkor a dekoltázsra is felhívják a figyelmet.

A fényes anyagból készült öltözetek, a fodros és rakott ruhák nagyíthatnak az alakon, pontosan ezért a mellrészt is jobban kiemelhetik, azonban erre érdemes odafigyelni.

nagy dekoltázs

Kis mellű lányoknak

A ráncolt, rakott felsők kiemelik a dekoltázst. Azok a ruhák, amik sok anyagból készülnek megadhatják azt az illúziót, hogy a ruha viselője nagyobb mellmérettel rendelkezik. A jól kiválasztott melltartók szintén megadhatják ezt a hatást, de mivel nem minden szalagavató ruhához passzol melltartó így érdemes tapadós szilikonos melltartót választani.

kis dekoltazs

Molett alkatúaknak

Ideális olyan ruhadarabot választani, amelynek alakja a mell alatt fokozatosan szélesedik A-formában, egészen a szoknya végéig, azonban érdemes arra is odafigyelni, hogy ne legyen túl bő, hiszen akkor teltebbnek tűnhet benne az illető. A ruhát csípőrésznél vízszintesen lehet díszíteni.

molett

Egyenes alkatúaknak

Ajánlott olyan ruha mellett dönteni, aminek a domborulatai kiemelik azokat a részeket, amiket a viselő hiányosabbnak érez. A hosszú és egyenes ruhák, valamint a báli ruhák ilyenek lehetnek.

egyens alkatú

Alma alkatú hölgyeknek

Azt a ruhát kéne megtalálni, amely a csípővonal legvékonyabb részét erősíti, majd onnét szélesedik fokozatosan A-formában. A V-kivágású ruha a nyakvonalnál pedig még karcsúsít is, hiszen függőlegesen vezeti a tekintetet.

alma alkatúaknak

Magas lányoknak

A magas, vékony lányok nyugodtan választhatnak olyan ruhát, ami rásimul az alakjukra, hiszen az kiemeli az előnyös részeket. Az ujjatlan ruhák is jól állhatnak a magas hölgyeknek, de ha hosszú ujjú ruhatípusra esne a választás, akkor javasolt olyan mellett dönteni, aminek az ujjrésze a csuklón túl ér, mert így nem tűnik úgy, mintha a ruha kicsi lenne a viselőjére.

magas

Alacsony lányoknak

A trombita- és az A vonalú ruhák passzolhatnak leginkább az alacsony termetű lányokhoz. Célszerű elkerülni az ejtett derekú ruhákat, valamint a báli ruhákat és a hosszú szoknyákat.

alacsony

 

Forrás: eskuvoimagazin.hu

Fotók: yougotagift.com, moncheribridals.com, cdn.modwedding.com, onawedding.com, litbimg8.rightinthebox.com, s-media-cache-ak0.pinimg.com, apis.xogrp.com, moncheribridals.com, wedding-pictures.onewed.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta