Íme, az öt legjobb nyelvtanulást segítő alkalmazás

Rovat

Megosztás

Nehezen megy a nyelvtanulás? A szavak magolása helyett inkább a szókeresővel játszol? Maradjon a mobil a kezedben: bemutatunk 5 alkalmazást, ami a segítségedre siet.

1. Duolingo – ingyenes

1472012_674169492627223_1238233851_n

Több, mint 10 millió letöltés, a GooglePlay legjobbnak ítélt alkalmazása 2013-ban- kell ennél több? A Duolingo játszva tanít meg nyelveket. Ha rosszul válaszolsz  kérdésekre, elveszted a virtuális életedet. Ha viszont megtanulod a feladott anyagot, “csillogó elismerésben” részesülsz. Mivel összekapcsolható a Facebookkal, ezért akár ismerőseiddel is versenyezhetsz, melyikőtök beszéli jobban a választott nyelvet.

2. 50languages

50lang

Magyar nyelven is elérhető alkalmazás, ami száz leckét tartalmaz. Ezek hétköznapi szituációk( például nyaralás, vásárlás, ismerkedés) bevonásával segítenek. Rövid mondatokat sajátíthatsz el, amikre valóban szükséged lehet. Nem kell hozzá előzetes nyelvismeret, anélkül is használni kezdheted.

3. SpeakingPal – az első 16 szint ingyenes

speakingpal-slideshow2011-110822075041-phpapp02-thumbnail-4

Többé nem lehet kifogás, hogy nincs időd nyelvet tanulni. Ez a 2 millió felhasználóval büszkélkedhető  alkalmazás 5 perces leckéket (is) ad. Sajnos magyar verzióban még nem jelent meg, de ez ne szegje kedved, ha könnyen szeretnél angolul tanulni. A kezdőtől egészen az egyetemi szintig várnak feladatok, száznál is több, illetve rengeteg kvízkérdésre válaszolhatsz. Sőt, még egy videókarakterrel beszélgetve is gyakorolhatod a nyelvet. Előnye még, hogy beszédfelismerő funkciója is van.

4.ThinkInvisible – ingyenes

4

Egy öttagú magyar csapat, a Plan B Labs munkája ez a 9 szettből álló alkalmazás, ami nyelvtudásod mellett a képzelőerődet is teszteli. Rajzokat kell felismerni apró részletek alapján. A megfejtést idegen nyelven kell megírnod. Helyes válasz esetén meghallgathatsz egy hangfelvételt.

5. Magyar Rovásírás – ingyenes

rovas

Ez az alkalmazás kicsit eltér a többitől, már ami a megtanulandó “nyelvet” illeti: nem a cirill vagy görög betűket sajátíthatod el ugyanis, hanem a rovásírást. Az ábécé megtanulása után 17 szintes feladatsorral küzdhetsz meg, illetve különböző szövegeket fordíthatsz le segítségével. Én nagyon hamar megtanultam általa a rovásírást. Egyszerű, de nagyszerű, ráadásul magyar fejlesztésű alkalmazás. Csak ajánlani tudom.

(Fotók: Facebook, djstormsblog.com, depositphotos.com, www.basreltranslations.com)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta