Ingyen tanulmányutak középiskolásoknak

Rovat

Megosztás

Új pályázat nyílt a középsulisoknak, a pedagógusoknak, egy program pedig konkrétan a hetedikesek osztálykirándulásait támogatja, ami azt jelenti, a szülőknek nem kell beszállnia semmivel! Mi a cél? Mégis miért fontos a fiataloknak a Határtalanul program? Potápi Árpád azt mondta a Középsulinak, nem számított ekkora sikerre.

Potápi Árpád János hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, a hetedikeseknek szóló pályázat keretösszege 1,3 milliárd forint, a középiskolásoknak pedig 500 millió forint áll rendelkezésükre!

De mégis, miért fontos a fiataloknak a Határtalanul program? Milyen sikerre számítottak és mik az újdonságok? Államtitkár úrral erről beszélgettünk.

 „A diákok többsége egy életre szóló élményt szerzett ezzel a kirándulással”

Elmondása szerint fontos az, hogy a lehető legtöbb diák részt vehessen a Határtalanul Programban, mert külhoni magyarokkal köthet barátságot, s ezek akár egy életen át is kitartanak. A program az összetartozást erősíti, közös hagyományainkat lehet megismerni.

„Ilyen számokra én nem számítottam!”

Tavaly másodszor az utazásokon kívül középiskolai vetélkedőt is szerveztek, melyen közel 112.000 diák vett részt, ez rendkívüli eredmény. Ami érdekes, hogy mindegy, hogy magyarországi vagy pedig határon túli iskolákról van szó, mert a gyermekek felkészültsége ugyanolyan jó volt, pedig nehéz feladatok voltak, Potápi Árpád szerint vannak olyan kérdések, melyekre még a szervezők sem biztos, hogy tudnának válaszolni.

 „A szervezők a motorjai ennek a mozgalomnak!”

Idén újdonságnak számít, hogy  pedagógusok is mehetnek támogatott tanulmányi utakra. “Akik már évek óta viszik a gyerekeket a programokra, szeretnénk, ha ők is utaznának, a szervezők is részt vennének programokon.” Ez segíti azt is, hogy megszűnjön a néha jelen lévő irigység a külhoniak segítése miatt.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta