Ingyenes koncertek egész nyáron, Budapesten – itt érdeklődj!

Rovat

Megosztás

A Zenélő Budapest című ingyenes programsorozat még mindig, egészen augusztus 29. között, a főváros 12 csodálatos szabadtéri helyszínéről jelentkezik csak nektek!

Az ötlegtazda nem más volt, mint Götz Béla, a Magyar Érdemrend Tiszti Keresztjével kitüntetett Jászai- díjas díszlettervező, szcenikus, aki már legelső munkájával is hatalmas sikert aratott, hiszen Első munkájával rögtön kiugró sikert ért el. 1976-ban a Madách Kamara-ban ő alkalmazott először az országban tükörfóliás áttetsző plexi felületeket, mely után sorban jöttek a megbízások, többek között a királydombi István, a király, a várszínházi Csíksomlyói Passió, a Macskák bemutatója.

A kezdeményezés a mai napig a világon egyedülálló módon kelti életre történelmi és kulturális múltunkat, jelenünket. A mini koncertek, klasszikus és népzenei műsorok méltán váltak a program vezérfonalává az utóbbi évek során. Az izgalmas előadások házigazdái a Szépművészeti Múzeum, a Műcsarnok, a Nemzeti Múzeum oszlopcsarnokai, a Bazilika előtti harangállvány, a Várkert Bazár több pontja, a Margitszigeti Zenélő Kút, és a nemrégiben felújított Orczy-park.

Budapest egyik legszebb pontján, a Várkert Bazár Öntőház udvarán folytatódnak a nagykoncertek négy vasárnapi délelőtt, olyan világhírű vendégekkel, mint Várjon Dénes – Simon Izabella, Szakcsi lakatos Béla -Tony Lakatos , a Muzsikás együttes, és a Modern Art Orchestra. A helyszínen saját tervezésű és kivitelezésű napvitorlák biztosítják az árnyékos nézőteret immáron ötödik éve. Ha nincs még programod a családdal, érdemes ellátogatni!

Képek: Facebook

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta