Ingyenes lesz a nyelvvizsga

Rovat

Megosztás

Végre, ingyenes lesz az első nyelvvizsga! Sokan vártak már erre, hiszen elég borsos áron lehet nyelvvizsgát igazoló papírhoz jutni! A fizetésmentesség csak az első, sikeresen teljesített komplex nyelvvizsgára értendő. Nem baj, így is megéri! 

Magyarországon 2018-tól bevezetik, hogy ingyenes nyelvvizsgát tehessen az a személy, aki először megy megmérettetni magát. Jó hír, hogy nem csak a diákok tehetnek első ingyenes nyelvvizsgát, hanem a 35 évnél fiatalabb személyek is. Ez vonatkozik a felsőfokú és középfokú nyelvvizsgákra is. Tehát nemcsak azok tehetik le, akik rendelkeznek aktív hallgatói jogviszonnyal, azok a személyek is nyelvvizsgázhatnak, akik passzív féléven vannak, sőt, tanulói jogviszony sem kell, csak benne kell lenni a korhatárban.

Hogyan zajlik ez? Ugyanúgy be kell fizetni az összeget a nyelvvizsgáért, viszont ha sikereresen teljesült, akkor a vizsgadíj visszatérítésre kerül, méghozzá az Új Nemzedék Központ által. Jó hír még, hogy bármelyik városban lehet tenni nyelvvizsgát, ahol működik államilag elismert nyelvvizsgaközpont.

Fontos kikötés, hogy csak a komplex nyelvvizsgákra vonatkozik a visszafizetés, tehát a csak szóbeli és a csak írásbeli teljesülése nem elegendő, hogy díjmentesen nyelvvizsgázzatok. Erre figyeljetek!

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta