Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Interjúk a Miss Éden 2018 környezetvédő szépségverseny helyezettjeivel

Interjúk a Miss Éden 2018 környezetvédő szépségverseny helyezettjeivel

2018. június 10. /vasárnap/ 11:30

A hétvégén került sor a Miss Éden környezetvédő szépségverseny középdöntőjére Marosvásárhelyen. A középdöntőt végül Páll Edina, a Bolyai Farkas Líceum társadalomtudományi szakos tanulója nyerte, a második Kohl Kitti 17 éves tanuló, harmadik az álomszép győri Lengyel Kira lett, aki kávékapszulákból varázsolt magának ruhát.

Ebben a cikkben a helyezettekkel készült rövid interjút olvashatod.

Páll Edina

(1. helyezett)

Milyen érzés volt amikor kimondták a nevedet?

Hirtelen levegőhöz se jutottam. Abszolút nem számítottam erre, mert úgy jöttem ide mint egy átlagos résztvevő, akinek nincsenek nagy elvárásai. Ez egy hatalmas lökés, ami a továbbiakban újabb lehetőségeket nyithat számomra.

Milyen hulladékruhával készültél a versenyre?

A környezetvédelmi ruhámat újságból és szemeteszsákból készítettem, vagyis a szemeteszsák volt a szoknya részén és mivel kétrészes volt, a felső újságpapírból készült valamint a nyakamon volt ugyancsak szemetes zacskóból egy nyaklánc.

Mi a véleményed a többi versenyzőről?

Kellemes csalódás ért, mert nagyon szép lányok voltak. Mindegyikben megtaláltam azt, amivel esélyes lehetett a győzelemre, ezért nem tudtam én se megtippelni, hogy ki lehetne a győztes. Magamat nem tudtam sehova sorolni. Az első háromba biztos nem tettem volna be magam. 

Kohl Kitti 

(2. helyezett)

Milyen érzés volt amikor kimondták a nevedet?

Én ezt már éreztem előre és nagyon örültem neki mikor meghallottam. Fantasztikus érzés volt, hogy ismét a fejemre került a korona, a tavalyi Ezüstpart szépe verseny után.

Milyen hulladékruhával készültél a versenyre?

Az alapja egy farmerszoknya, amire ráragasztottam papírt és utána egy vízhatlan átlátszó fóliát, és ezeket utána összevarrtam. Azért tartom így jónak, mert így nemcsak egyszer lehet felvenni, hanem lehetne többször is viselni. Készítettem hozzá egy fejdísz-kiegészítőt is, ami egy cuki masni volt.

Mi a véleményed a többi versenyzőről?

A mezőny nagyon erős volt, mindegyik lány gyönyörű volt. Az öltözőben próbáltuk megtippelni a helyezéseket és egymás között se tudtuk eldönteni, hogy ki volt a legszebb.

Lengyel Kíra Anna (Kíranna)

(3. helyezett)

Milyen érzés volt amikor kimondták a nevedet?

Nagyon meglepődtem. Ez az első szépségversenyem, és egyáltalán nem gondoltam volna, hogy benne leszek az első háromban. Nagyon-nagyon jó érzés volt.

Milyen hulladékruhával készültél a versenyre?

Én kávékapszulákból és szemeteszsákból készítettem ruhát. Számomra azért fontos, mert az embereket, amikor megkérdezik a környezettudatosságról,  akkor mindenkinek a szelektív hulladékgyűjtés jut eszébe. Az is nagyon fontos, de másodrészt az egyszer használatos tárgyak újrahasznosítása is fontos, mert leginkább ezekkel szennyezzük a környezetünket. Ha például műanyag pohár helyett üvegpohárból iszunk, már azzal is nagyon sokat tehetünk a környezetünk védelméért.

Mi a véleményed a többi versenyzőről?

Számomra meglepő volt, hogy ilyen kedvesek voltak a lányok, mert nem minden szépségversenyen ilyen kedvesek. Nagyon összeszedett csapattá kovácsolódtunk, és remélem még találkozom velük.