Ezt nézed:  / Suli / Fedezd fel Budapest éjszakáját március 30-án

Fedezd fel Budapest éjszakáját március 30-án

Ha szereted a nyüzsgő pesti éjszakákat, ahol mindig történik valami, akkor ezt az eseményt se hagyd ki! Eddig csak Budapesten érhető el az Irodalom éjszakája, de ha szereted az újdonságot és az irodalmat, kötelező ott lenned!

Mi az, az Irodalom éjszakája?

Az irodalmi est célja, hogy kiszakítsa a szokványos irodalmat a megszokott közegből, és megújult formában próbálja mindenkihez közelebb hozni a világirodalmat. Az este folyamán 22 ország kortárs íróinak műveiből olvasnak fel részleteket magyar színészek és színésznők Budapest 22 helyszínén.  A felolvasások este 7 órától kezdődnek. Egy-egy felolvasás 10-15 perces lesz, és minden helyszínen félóránként megismétlődik, így mi állíthatjuk össze a térképünket, hogy mely művek felolvasásánál szeretnénk ott lenni. A helyszínek szerencsére közel vannak egymáshoz, így nem kell lemaradnunk semelyik kiválasztott műről sem.

12967404_986643024752409_3977937502600893110_o

A felolvasások alkalmával, nemcsak magával a művel, hanem más kultúrákkal is megismerkedhetünk, és olyan kortárs témákkal is, amelyeket az adott országot érintik. Az művek felolvasása este 11-ig tart majd, és minden helyszínre ingyenes lesz a belépés. Sajnos az Irodalom éjszakája rendezvény eddig csak Budapesten érhető el, de mindenkit szeretettel várnak a közeli és távolabbi városokból is!

Miért is olyan fontos, hogy olvassunk?

Az olvasás minden ember számára egyaránt fontos. Személyiségünk is ezáltal fejlődik, sokkal kreatívabbak leszünk, a fantáziánk is beindul, és sokkal élesebben tudunk gondolkodni. Nem véletlen, hogy az olvasás/felolvasás már gyerekkorunkban is jelen van.

tumblr_muj1ucavKE1sxw0pno1_500

A könyvek kirántanak minket a hétköznapok gondjai alól, általuk belemerülünk egy másik világba, teljesen kikapcsolnak. Az olvasás nem unalmas, fáradtságos munka, hanem egy pihentető “feladat”, melynek segítségével sok mindennel megismerkedhetünk, és újat is tanulhatunk. Az Irodalom éjszakája is ebben próbál segíteni, megismertet minket más kultúrákkal, más közegben élő emberek problémáival.

foto: szinhaz.org, tumblr

Fedezd fel Budapest éjszakáját március 30-án
Te részt vettél már irodalmi esten?