Iskolapadból a sörgyárba – Két OKJ képzés ingyen!

Rovat

Megosztás

Válassz több száz OKJ-s képzés közül ingyen!

2015 júniusától két OKJ képzést is elvégezhetsz ingyen! Ha a kedved megvan hozzá, hogy szakképesítést szerezz, de a szükséges információknak nem vagy birtokában, feltétlenül olvass tovább.

2014-től nem kevesebb, mint 489 szakmát és 155 részszakképesítést sajátíthatsz el. A teljes listát a Nemzeti Szakképesítési és Hivatal (nive.hu) oldalán találod meg, az Országos Képzési Jegyzék címszó alatt.  Ezek közül van, amelyiknek érettségi az előfeltétele (ezt a táblázat 51-es, 52-es és 54-sszámmal jelöli a Szint fülnél), de olyan is akad, melyhez elegendő az alapfokú iskolai végzettség. Az OKJ-s képzésekre 25 éves korodig járhatsz nappal is, ezt követően pedig levelezős vagy esti tagozaton továbbá egyéb munkarendben végezheted el.

Egy szakképesítés nemcsak akkor kiváló lehetőség, ha rosszul teljesítettél az érettségin, és elúszott az egyetem, főiskola. Hiszen mindig jól jöhet egy szakma, különösen, ha élvezed, amit csinálsz. Mellette szól még, hogy nem kell felvételin megküzdened a bejutásért, illetve többletpontokat kaphatsz, ha később úgy döntenél, jelentkezel egy felsőoktatási képzésre is. (Ez azonban csak akkor érvényes, ha az adott szakirányon tanulnál tovább.)

munkaban-a-versenyzok-a-tavalyi-szakma-s-600x400

Álmaid szakmája…

De mégis, milyen szakmákat tanulhatsz meg? Lehet belőled többek között bábkészítő, festménybecsüs, kulturális rendezvényszervező, mézeskalács-készítő, PLC-programozó, raktáros, sajtkészítő, sörgyáros, szobafestő, virágkötő és webmester is. A szakkepesites.hu bemutatja mindet, akármelyik is érdekeljen téged.

Fotók:mtv.com, boon.hu

Három betű
Te jelentkeznél OKJ-s képzésre?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta