Ezt nézed:  / Divat / Itt a világ 15 legjobb divatsulija!

Itt a világ 15 legjobb divatsulija!

Érdeklődsz a divat iránt és már azt is elképzelted, hogy a legnevesebb divatcégekkel dolgozol együtt, vagy akár a te kollekcióid válnak világszerte ismertté? Ehhez tökéletes kezdés lehet egy külföldi iskola, ahol elvégezheted tanulmányaidat. Összeszedtük neked a VILÁG 15 LEGJOBB DIVATSULIJÁT, amikkel biztosan nem lősz majd mellé!

15. University of Westminster (London)

A diákok száma: egyetemista: 3, 000 fő; divat szakon: 130 fő
Az oktatás ára:
£11,370

A képzések közül a 3-4 éves képzés mellett tanfolyamok is választhatóak, olyan nevek végeztek itt mint: Vivienne Westwood, Christopher Bailey, vagy Katie Hillier, a Marc by Marc Jacobs tervezője.Divattervezői programja mellett újságírói képzés is van!

14. Studio Bercot (Párizs)

A diákok száma: 200 fő
Az oktatás ára szaktól függően:
 €10,000; a 3. év ingyenes (gyakornoki év)

Folyékony franciatudás szükséges, itt csak tervezői képzés van, nem egyetem, hanem egy kis iskola, hihetetlen színvonalas képzéssel. Ide járt Isabel Marant, kell ennél több?

13. Shenkar Collage of Engineering and Design (Ramat Gan, Izrael)

A diákok száma: összesen 2, 300 fő, ebből 217 divat szakon lévő tanuló
Az oktatás ára:
11,000 ILS

A héber nyelvtudás nem szükséges, mert az oktatás főképp angol nyelven történik, és ékszeres képzés is van a textil mellett! Alber Elbaz végzett is.

12. London College of Fashion (London, UK)

A diákok száma: 2, 547 fő
Az oktatás ára:
₤13,800

Rengeteg féle képzés közül lehet választani,  a design, újságírás, marketing, szépség és kereskedelem területeiről. Itt minden a divatról szól, tulajdonképpen maga a “divat egyetem”!
A legendás cipész Jimmy Choo és a divattervező Rupert Sanderson mellett Sándor Szandra, a Nanushka megálmodója is itt végzett. Sok képzést csak itt talál meg az ember, valamint kiemelkedő divatújságíró szakja van.

11. ESMOD (Párizs)

A diákok száma: 700 fő
Az oktatás ára szaktól függően:
€9,900

Az elhelyezkedési arány a diploma után: 75% – 85%, és itt találták fel a próbabákat és a mérőszalagot is. Rousteing, Mugler, azt hiszem nem kell tovább magyarázni.

10. Istituto Marangoni (Milánó, London és Párizs)

A diákok száma: 2000 fő.
Az oktatás ára szaktól függően:
€13,900 és €19,000

Itt is van divatmenedzsment és egyéb üzleti képzés is a divattervezés mellett. Az a tény, hogy Domenico Dolce és Moschino is itt végzett nem is teszi annyira meglepővé a 90%-os diploma utáni elhelyezkedési arányt.

9. Fashion Institute of Technology (FIT) (New York)

A diákok száma: 10. 000 fő.
Az oktatás ára:
$3,034/szemeszter New Yorki lakosoknak; $8,185/szemeszter az államon kívüli lakosok számára

Híres divatszakemberek, akik itt végeztek: Reem Acra, Francisco Costa, Nina Garcia, Carolina Herrera, Calvin Klein, Michael Kors, Nanette Lepore és Ralph Rucci. A divattervezésen kívül más lehetőségeket is kínál az iskola. A marketingbe, az üzleti életbe, valamint a vizuális művészetekbe is betekinthetnek a tanulók, van külön illusztráció képzésük is például. Remek tanárok vannak, gyakran ők maguk ajánlanak szakmai gyakorlatot diákjaiknak.

8. Antwerp Royal Academy of Fine Arts (Antwerp, Belgium)

A diákok száma: 140 fő
Az oktatás ára:
€7,000 ($9,000) A tandíjtámogatásokban a külföldi diákok is részesülhetnek.

Bár  holland nyelvtudás szükséges, az, hogy az össze nagy nevű holland tervező itt  végzett jelent valamit! Így itt diplomázott Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Bikkembergs, Martin Margiela, Haider Ackermann, és Peter Pilotto is. A Royal Academy igazi elit iskola, amely 1980-ban alapult. Várják azokat a diákokat, akik kellően elkötelezettek a szakma iránt és kellően innovatívak, valamint kiemelten kreatívak a divat területén.

7. Bunka Fashion Collage/ Bunka Women’s University (Tokyo, Japán)

A diákok száma összesen mindkét iskolában: 8. 000 fő
Az oktatás ára szaktól függően:
¥1,184,500-1,403,500

A Bunka az 1960-as években emelkedett ki a többi divattal foglalkozó intézmény közül, miután egy kiállítást szerveztek Párizsban. Jellemzi őket az avant-garde stílus, a tervezés mellett marketing és technológiai képzés is van. Fontos, hogy a képzéshez megfelelő anyagi háttérrel rendelkezz, mert részmunkaidőt nem vállalhatnak az oktatás mellett a diákok. Minden nagy japán tervező itt végzett: Kenzo Takada, Junya Watanabe, Yohji Yamamoto, Hiroko Koshino, Tsumori Chisato

6. La Cambre (Brüsszel, Belgium)

A diákok száma: 700 fő
Az oktatás ára: €1,487-1,984

A La Cambre kiváló értékeléseket kapott a jelenlegi, és a volt diákok részéről is. Igazi tradicionális művészeti iskola az antwerpenivel szemben, francia tervezési szemlélettel. A végzettek olyan divatházaknál vannak top pozíciókban mint a Lanvin vagy a Chanel. Az oktatás nyelve francia.

5. Ecole De La Chambre Syndicale (Párizs)

A diákok száma: 240 fő
Az oktatás ára: €10,450

Valentino bölcsője, az iskola ahhoz a szervezethez tartozik, amely eldönti, hogy melyik divatház kaphatja meg a couture címet!  Ennek megfelelően couture képzése egyedülálló a világon. Bár vannak BA képzések is, gyakran nem vesznek fel, csak ha már máshol elvégeztél egy tervezői képzést!

4. Kingston University (London)

A diákok száma: Design: 400 fő, Divat: 200 fő
Az oktatás ára: £13700

Bár a rendkívül tehetséges Sophie Hulme itt végzett, még sem található itt annyi híres név a végzettek között, mint a többi listában szereplő iskolában, aminek az az oka, hogy a Kingston végzettjei inkább nagy cégeknél helyezkednek el vezető pozícióban. Olyan helyeken találhatsz Kingston-os vezetőket mint a Burberry, Calvin Klein, H&M, Abercrombie&Fitch, vagy az ASOS és a Topshop!

3. Parsons The New School for Design (New York)

A diákok száma: egyetemisták: 4. 260 fő; Divat, Design: 1. 553 fő
Az oktatás ára: $39,280

Donna Karan, Marc Jacobs, Tom Ford, Narciso Rodriguez, Alexander Wang, Anna Sui, Jason Wu, Jack McCollough and Lazaro Hernandez (Proenza Schouler), csak néhány név a volt tanulók közül. A Parsons egy igazi legenda, rengeteg tehetség kerül ki a műhelyeiből! Már az is hatalmas pozitívum, hogy az iskola New York-ban található: ennek köszönhetően a diákok nemcsak nyári gyakorlatokat tudnak vállalni, de év közben is szuper helyeken lehetnek gyakornokok! Néhány két, három évig is egy adott márkánál maradnak egyébként. Az iskola számos vállalattal működik együtt (pl. LVMH), így a diákok valós visszajelzést kaphatnak munkájukról és láthatóvá válhatnak ezen divatóriások számára már az iskolai évek alatt is.

2. Rocal Collage of Art (London)

A diákok száma: 100 fő
Az oktatás ára: £26,900

Csak posztgraduális képzés van, a jelentkezőknek már rendelkeznie kell BA diplomával! Philip Traacy, Zandra Rhodes, Erdem tanult itt, a diákok olyan helyekre juthatna be mint a Prada, Alberta Ferretti, Burberry, Stella McCartney, vagy a Marni. Művészeti beállítottságú iskola, “art”-os oktatással.

1. Central Saint Martins (London)

A diákok száma: 1200 fő
Az oktatás ára: £13,300

A LEGENDA. Mindenki itt akar tanulni, a legnagyobb nevek végeztek itt, inkább el sem kezdjük felsorolni, és számtalan design és divat képzést nyújt, diploma divatbemutatójáról gyakran teljes kollekciókat vesznek meg buyer-ek a frissen végzettektől! Itt nincsenek kérdések, ez tényleg a legnevesebb iskola, ha itt végzel, biztos a siker!

Hajrá mindenkinek! Ne feledjétek: semmi sem lehetetlen! Ja, és rengeteg remek diákhitel és ösztöndíj lehetőség van ezekben a sulikban, ne sajnáld rászánni az időt, hogy részletesen utánanézz!

 

 

Fotók: weheartit.com, pinterest.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share