Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Itt a világító iskolatáska, ami nem felesleges hülyeség

Itt a világító iskolatáska, ami nem felesleges hülyeség

Két dél-afrikai lány úgy gondolta, hogy üzletbe kellene fogniuk. Alapítottak egy céget, és várták, hogy rájuk találjon egy ötlet – ami aztán jött, látott, és győzött.

Dél-Afrika ugyan a kontinens leggazdagabb országa, és a középosztálya már európai szinten él, de sokan – milliók – élnek “afrikai szinten”. Messze nem minden otthonban van áram, víz, csatorna. De minden gyerek szeretne tanulni, kiemelkedni valahogy. Csak hát tök sötétben nem könnyű a tanulás. Thato Kgatlhanye és Rea Ngwane pedig megtalálták a megoldást –  írja a Globoport.hu.

Repurpose+Schoolbag+-+RK+-+(26)+(1)

A Repurpose Schoolbag alapanyaga használt nejlonszatyor – van belőle éppen elég, sőt túl sok is. Ezeket varrják össze, erősítik meg, formálják át iskolatáskává. Ez már önmagában is nemes cselekedet lenne, de van benne még valami – egy napelemes lámpa!

repurpose-schoolbags-6

A gyermek, míg elmegy az iskolába, majd tanul odabent, majd hazasétál, a telep töltődik – otthon pedig éppen elég fényt ad este, sötétedés után, hogy megírja a leckét, és elolvassa az anyagot. A táska árából pedig sokat ledolgozhat az, aki jó sok műanyag zacskót ad le a vállalkozásnak – így még a környezetet is védik.

10417583_768301579859119_7633208027645550036_n