Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / A Januhairy mozgalomról, avagy a szőrös januárról faggattuk a tiniket!

A Januhairy mozgalomról, avagy a szőrös januárról faggattuk a tiniket!

A Januhairy mozgalomnak fontos üzenete van: merd elfogadni önmagad és a testedet olyannak, amilyen! A kezdeményezés eléggé megosztotta az internet népét, így mi is megkérdeztünk néhány gimist, ők mit gondolnak a „szőrös januárról”?

Hallottatok már a Movember mozgalomról? Ennek nyomán az erősebbik nem tagjai novemberben bajuszt és szakállat növesztve hívták fel a figyelmet a prosztatarák veszélyeire és a szűrővizsgálatok fontosságára. A srácok kezdeményezésén felbuzdulva egy angol diáklány életre hívta a Januhairy mozgalmat!

Az akció elindítója egyébként 1000 fontot szeretne összegyűjteni a Body Gossip oktatási programjára, ami a fiatalokat saját testképük elfogadásában segíti. 

Csaba (18)

Szerintem ez inkább csak bizonyítási vágy és figyelemfelhívás. Ha egy lánynak az kell az önbizalmához, hogy szőrös legyen, felőlem lehet persze, ha ettől jobban érzi magát, de mégsem gondolnám, hogy az igénytelenség bármit is bizonyít. Én személy szerint nem lennék boldog, ha a párom csatlakozott volna az akcióhoz.. Nyilván nem szakító ok vagy ilyesmi, de azért én is adok magamra, tegyen így ő is.

Kitti (19)

Jónak tartom a kezdeményezést, mert a környezetemben mindenhol azt látom, hogy a lányok egy irreális testképnek akarnak megfelelni, amit a média közvetít számukra. A szőr egy természetes dolog, ha a pasikon elfogadjuk, akkor ők is fogadják el rajtunk. Én mondjuk télen amúgy is csak mérsékelten szőrtelenítek, szóval mondhatnám azt is, hogy már régóta űzöm a Januhairyt. Az meg külön bátor dolog szerintem, hogy sokan még Instagramra is feltették a szőrös lábukat.

Dorka (18)

Valahogy az ilyen feltűnősködő kezdeményezésekkel sosem tudtam igazán azonosulni. Engem zavar, ha szőrösödöm és teljesen mindegy, hogy január vagy augusztus van. Én így érzem jól magam, de mivel az akció célja az önelfogadás, így ha valaki szőrösen szereti magát, az is teljesen rendben van, csak nekem ne kelljen.

Gábor (18)

Én eléggé liberálisnak tartom magam ahhoz, hogy ne lássak kivetnivalót ebben az akcióban. Alapvetően azt gondolom, hogy mindenki azt tesz a testével, amit csak akar. Valaki tetováltat, más a haját festeti, egyesek pedig plasztikáztatnak. Most az, hogy a lányok egy hónapig nem borotválkoznak, nem egy akkora dolog. Én is csináltam a Movembert és semmi kivetnivalót nem találnék abban, ha a barátnőm pedig a Januhairyt vállalta volna be.

Fotók: Instagram

K. Vivien