Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Járni vagy nem járni?

Járni vagy nem járni?

A szerelem olyan, mint egy nagy rózsaszín felhő, egy habos vattacukor: meglátni és megkívánni egy pillanat kérdése csupán, majd miután elteltél vele, (ami gyorsan bekövetkezik, hiszen édes cukorfelhő vesz körül) feleszmélsz, hogy ez neked mégiscsak megfekszi a gyomrodat és pánikszerűen próbálsz megszabadulni az ujjaidra ragadt cukorfelhő cafatoktól. Vagy mégsem?

Ez a hasonlat inkább a manapság divatos laza kapcsolatokra illik, ahol két fél jól érzi magát egymással, minden olyan, mint egy igazi kapcsolatban, hiszen együtt töltik az idejük egy részét, beszélgetnek, lefekszenek egymással, csak éppen egy hozzávaló hiányzik, ezek pedig a komoly érzelmek. Vannak, akik úgy döntenek, hogy nem szeretnének elköteleződni egy valaki mellett, de a járás egyéb kellemes részleteiről sem szeretnének lemondani, így ha találnak egy hasonlóan gondolkodó partnert, akkor meg is van  a laza kapcsolat.

” Én már voltam szerelmes, ért csalódás is, de most eljutottam arra  pontra, amikor nem akarok komoly kapcsolatot, nem akarok kötődni valakihez, csak jól szeretném érezni magamat mindenféle lelkizés, drámázás és nagy érzelmek nélkül. Ha ez megváltozik, majd Én is továbblépek.”

-fejti ki Alíz.

Egyszerűen hangzik nem? Legtöbbször azonban az ilyen kapcsolatok nem végződnek happy enddel, mert nagy a valószínűsége, hogy az egyik félben gyengéd érzelmek kezdenek ébredezni, pedig az szigorúan tilos. Ilyenkor a másik fél pánikszerűen menekülni kezd és véget vet a találkáknak.  Itt jön a sírás része a dolognak, ez már egészen olyan, mint egy szerelem vége ugye? Csalódottsággal, összetört szívvel miegymás. Persze olyan is van, hogy egy idő után a felek ráunnak egymásra és barátságban továbblépnek. Mondom, ilyen is van állítólag, bár egyesek szerint ez csak városi legenda. Az érzelmeket legtöbbször nem lehet csak úgy leszűrni két emberből. Így gondolja a húszas éveiben járó Dalma is:

A laza kapcsolatokból már elég volt, én már olyan partnerre vágyom, aki biztos abban, hogy engem akar. Értelmetlen, laza kapcsolat helyett ma már inkább választanám a szinglilétet. Nem akarom bizonytalan, éretlen fiúra pocsékolni az időmet, aki másfele is kacsintgat, sok energiát elvesz az ilyen…

Mégis vannak, akik a kisebb rosszat választják, ahelyett, hogy még egyszer szívvel-lélekkel belevessék magukat egy kapcsolatba, feloldódjanak a másikban, kompromisszumokat kössenek, féltékenyek legyenek, sírjanak, gyűlöljenek, szeressenek… Nem. Legyen csak have fun, az sokkal egyszerűbb.

 

Olvass tovább!

 

Járni vagy nem járni?
Neked törték már össze a szíved?

 

Képek: