Jó tanácsok a közelgő írásbeli érettségivel kapcsolatban

Rovat

Megosztás

Közeleg az írásbeli érettségik időpontja! Két hét múlva ilyenkor épp a közepén fogtok tartani a vizsgáknak, ezért is fontos, hogy minden jó tanácsot közvetítsük felétek!

Gabriella, aki az első biológiaórát tartotta a Középsuli Katedrán, még emlékszik rá, milyen nehéznek is tűnt az érettségi, amikor előtte és nem mögötte állt! Úgy gondolja ezekre érdemes odafigyelni!

Jó tanácsok az érettségivel kapcsolatban:

1. Közhelynek tűnik, de ne izguljatok!

Bőven lesz elegendő időtök (főleg az emelt biológia érettségin), így ha leblokkolnátok, nyugodtan menjetek ki egy kicsit. Igyatok egy korty vizet, kérjétek meg a tanárt, hogy nyisson ki egy ablakot és lélegezzetek mélyeket. A folyosón mindenképpen lennie kell majd egy felügyelő tanárnak, tőle is kérhettek pár megnyugtató szót, biztosan megérti majd a helyzeteteket.

2. Ha egy feladatot hirtelen nem tudtok megoldani, lapozzátok át bátran!

Amikor én írtam az emelt biológia érettségimet, az ötödik feladat volt az első, amihez első ránézésre hozzá mertem nyúlni! Utána viszont visszamentem később az első négyre, és sikerült megoldanom őket! Szóval ne adjátok fel! Kezdjétek azzal, amit tudtok! A végeredmény ugyanaz lesz.

3. Ne stresszeljetek rá, ha valamit nem tudtok.

Az érettségin nagyon sok részpontszám van. Nem kell mindenre maximum pontszámot szerezni, bőven elég, ha a legtöbb válaszotok jó lesz.

Jó tanulást, sok sikert és sok szerencsét kívánok Nektek!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta