Elég texilmaszkot hordani, hogy védekezzünk a vírussal szemben?!

Rovat

Megosztás

Az utcai védekezéshez elegendő a többrétegű, mosható textilmaszk is; a sebészi maszkokat a kórházakban javasolják – mondta Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató szerint a maszk elsősorban arra való, hogy a koronavírussal fertőzött emberek ne adják át a betegséget másoknak.

Emlékeztetett, a Semmelweis Egyetem készített egy útmutatót, ami alapján bárki készíthet otthon maszkot kétfajta anyagból. Akár sálból vagy pólóból is készíthető egészségügyi maszk – tette hozzá. Ezt ITT találjátok!

Nagyon fontosnak nevezte, hogy szabályosan viseljék az elkészített maszkokat: mind az orrot, mind a szájat takarni kell.

Fotó: semmelweis.hu

A maszkoknál a hangsúly a moshatóságon van, hiszen a magas – legalább 60 fokos – hőfok elpusztítja a vírus – tette hozzá. Ugyanakkor a kézmosását semmi nem helyettesítheti – fűzte hozzá -, és a távolságtartásra is szükség van.

Kitért arra is, azt tapasztalják, hogy a kórházakban nagyon fegyelmezett a személyzet, és betartja az előírásokat, s ez igaz az utcára, is: sokan viselnek maszkot.

– MTI –

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta