Kaptak a nagyszülők is világnapot!

Rovat

Megosztás

Ferenc pápa meghirdette a nagyszülők és az idősek egyházi világnapját. A családnak szentelt esztendőben a katolikus egyház bevezette a “gyökereket őrző” nagyszülők és idősek ünnepnapját, amelyet július negyedik vasárnapján ünnepelnek meg.

Idéntől kezdve a katolikus egyház egészében új világnapot vezetnek be, amelyet a nagyszülőknek és időseknek szentelnek. A kijelölt dátum július utolsó vasárnapja lesz, Szent Joachim és Anna ünnepnapja, akik a bibliai hagyomány szerint Jézus nagyszülei voltak.

A katolikus egyházfő azt mondta, a nagyszülők gyakran feledésbe merülnek.

Úgy fogalmazott: Elfelejtjük, hogy mekkora gazdagságot jelent a gyökerek őrzése és az, hogy e gyökerek tovább éljenek a további nemzedékekben.

 

A 84 éves pápa szerint ilyen értelemben az öregség ajándék.

Ferenc pápa, ha a járványhelyzet addigra megengedi, nyáron személyesen készül vezetni az idősek első világnapját a Szent Péter téren tartandó ünnepléssel – tette hozzá a közlemény.

Mi idősek emlékeztethetjük az ambiciózus fiatalokat arra, hogy a szeretet nélküli élet kietlen. Mi mondhatjuk el a félelmet érző fiataloknak, hogy a jövőtől való szorongás legyőzhető. Mi taníthatjuk meg a saját magukba szerelmes fiataloknak, hogy nagyobb öröm adni, mint kapni – idézte Ferenc pápát a vatikáni sajtó.

 

Az első idősek világnapjának dátuma: 2021. július 25. (vasárnap)

-MTI-

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta