Ezt nézed:  / Suli / Káros a Wifi?

Káros a Wifi?

Ma már szinte nincs olyan hely, ahol ne kerülnénk valamilyen router hatósugarába. A nagyvárosokra ez különösképpen igaz. Az életünket behálózzák a különböző vezeték nélküli kapcsolatok, amik hatással lehetnek ránk.

Minden elektromos kütyü EMF sugárzást bocsájt ki. Ezt elektromágneses frekvenciának nevezzük, de gyakran csak elektroszmogként hivatkoznak rá. A szervezetre ezek a rádiófrekvenciás sugárzások és elektromágneses terek hatással lehetnek. Ez függ a készülékek teljesítményétől is, így egy lámpának elhanyagolható a sugárzása, míg egy TV-nek vagy házimozi rendszernek nagy.

Önmagában ezek az eszközök nem károsak az egészségre, így nem kell minden berendezésünket rögtön a kukába dobni. Viszont az életvitelt könnyen befolyásolhatják. A vezeték nélküli kapcsolat, úgy mint a Wifi áthatol a falon és a szervezeten is. A routernek önmagában egy erős sugárzása van és erre a gyártók is felhívják a figyelmet.

Úgy helyezzük el a routert a lakásban, hogy legalább egy méterre legyen tőlünk, ezzel pedig máris csökken a szervezetünkre mért sugárzás mértéke. Tartósan mellette tartózkodni azt jelenti, hogy megfájdulhat az ember feje, és rossz lehet a közérzete. Nagyjából azt a hatást idézi elő, amit egy front is.

A túl közel elhelyezett Wifi a fáradékonyságot is elősegíti. Kevésbé tudunk odafigyelni bizonyos dolgokra és szétszórtak leszünk. A szervezetünket megterhelik a szemmel láthatatlan hullámok.

Éjszakára érdemes legalább másfél méterre tenni a telefont/laptopot, mert az alvásban is szerepet játszhatnak. A pihentető alváshoz hozzátartozik, hogy ne legyen a közelünkben elektromos berendezés.

A Wifi önmagában nem káros és nem kell tőle tartani. Néhány egyszerű lépéssel meg lehet oldani, hogy a szervezetünket ne érje túlzott elektromágneses sugárzás. Egy kis odafigyeléssel könnyen javíthatunk az életminőségünkön, a nélkül, hogy alufóliába csomagolnánk a fejünket.

Káros a Wifi?
A te telefonod a közeledben van, ha alszol?