Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / A kedvenc színed sokat elárulhat rólad

A kedvenc színed sokat elárulhat rólad

Sokszor kérdezgetik egymást az emberek, hogy mi a kedvenc színük. A kérdésre mindenki csak rávág valamit: sárga, kék, zöld, lila. De ezek mögött egy kicsit több is van, mint gondolnád. 

Egy úgynevezett ökológiai vegyérték elmélet szerint, a kedvenc színednek sok köze van azokhoz a dolgokhoz, amiket az életedben szeretsz, vagy jó emlékek fűződnek hozzá, esetleg egy-egy érzést idéznek fel. Persze ezek abszolút nem tudatosak, teljesen tudatalatti a szín választás.

Vegyünk példaként valakit, akinek a kedvenc színe a narancssárga. Lehet, hogy ez azért van, mert szereti a narancsot és a bébi répát. De az is lehet, hogy az anyukája kisebb korában egy narancssárga takaróval takarta be, amire lehet, hogy nem is emlékszik már annyira, de jó érzéssel tölti el emiatt az, ha a narancsszínre gondol.

terra240035

Ha erre az összefüggésre gondolunk, akkor logikus, hogy sokan miért nem szeretik mondjuk a barnát. A mocskot, a koszos földet, esetleg a halált kapcsolják össze vele.

Érdekes az is, hogy a genetikának is van köze egy kicsit ahhoz, hogy kinek mi a kedvenc színe, mert nem minden ember ugyanúgy érzékeli a színeket, az erősségét, mélységét, a genetika miatt a receptorok máshogy is tudnak egy kicsit alakulni, érzékenyebben reagálni egy-egy színre.

De az is lehet, hogy valaki, egy-egy kedvenc színét olyan dolgokhoz társítja, ami fontos az életében, vagy örömöt okoz neki, mint mondjuk a kék ég, a tiszta víz, a naplemente. Ezekután próbáld végiggondolni, neked vajon miért is az a bizonyos szín a kedvenced!

Fotó: appdropp.com

Fotó: appdropp.com

 

Kedvenc színek
Szerinted ezek jellemzőek a te kedvenc színedre?

 

 

Borítókép: playbuzz.com