Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / Kendőzetlen fotók Silvia Vaculíková világutazótól

Kendőzetlen fotók Silvia Vaculíková világutazótól

Vannak emberek, akik gyerekkoruktól fogva tudják, hogy mivé akarnak válni, ha nagyok lesznek és vannak, olyan emberek, mint Silvia Vaculíková, aki a mai napig határozatlanul áll ehhez a kérdéshez. Ennek ellenére rendíthetetlenül járja a világot, írja történeteit az utazásairól és készíti a szebbnél szebb fotókat, amikből ezúttal ízelítőt is kaptunk Szlovákia fővárosában, Pozsonyban.

image-zivotopisMunkájának köszönhetően Silvia Vaculíková rengeteg egzotikus országban járt már. Gazdag és szegény országokban egyaránt, mégis, ami a legjobban megragadta őt, azok a nélkülöző területek voltak, amikről a legtöbb fotósorozata is szól, de hogy miért? „Az emberek kedvesebbek, nyitottabbak és barátságosabbak voltak” – így írt erről Silvia.

Az utazásai során fotókat készít, hogy megörökíthesse az egyedi kultúrák pillanatait. Indonéziától Pakisztánig számos helyen járt már, de tudja, hogy a világban rengeteg olyan érdekesség van, ami még mindig felfedezésre vár.

A „The world of people” című könyvét 155 színes fotó színesíti, amelyekről kiállítás is megtekinthető Pozsonyban. Cenzúrázatlan fotói, tökéletesen tükrözik a modern és az elmaradott országok közötti szakadékot. A kissé konszolidáltabb személyek, akár még meg is lepődhetnek bátor ábrázolásmódján, de a hatás nem marad el. Képeit nézve az ember képes percekig tekinteni egy fotót, és eltöprengeni annak háttértörténetét. Egy kis ízelítő fotóiból:

Tuarg-Timbuctu-Mali-2

Ha még több fotót néznél meg Silvia Vaculíkovától, kattints IDE. Érdemes megtekinteni őket! 😉

 

Silvia Vaculíková
Te szívesen megtekintenéd Silvia Vaculíková fotókiállítását?

 

Fotók: www.silvia-foto.sk/en

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share