Ezt nézed:  / Hírek / Programok / Kertmozikban ingyen filmezhettek a nyáron – itt a műsor!

Kertmozikban ingyen filmezhettek a nyáron – itt a műsor!

Két kertmozi indul Budapesten: a Teleki téri kertmozi péntektől, a Hunyadi téri szombattól várja a mozizni vágyókat ingyenes vetítésekkel; a színes műsorkínálatban drámák, vígjátékok, művész- és gyerekfilmek is szerepelnek.

A Budapest Film Zrt. idén nyáron kültéri vetítéssorozatot indít Budapest számos pontján a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése céljából – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Kezdeményezésükhöz számos fővárosi kerület, társszervezet csatlakozott. A VI. és a VIII. kerületi önkormányzatok, valamint az Eötvös 10 Közösségi és kulturális színtér együttműködésének köszönhetően péntekenként a VIII. kerületi Teleki téren, szombatonként pedig a VI. kerületi Hunyadi téren tartanak ingyenes vetítéseket.

A Teleki téri kertmoziban a családoknak a Kis kedvencek titkos élete, valamint Zoolander című Ben Stiller-filmet és Jim Carrey Truman show-ját vetítik. A műsorban szerepel Steven Spielberg korai rendezése, A cápa, valamint Ridley Scott Gladiátor című filmje Russel Crowe főszereplésével. A romantikus filmek kedvelői pedig a Szerelmes Shakespeare-t (Gwyneth Paltrow és Joseph Fiennes) és a Top Gunt (Tom Cruise és Kelly McGillis) nézhetik meg. Az amerikai foci szerelmesei a Péntek esti fények című filmet láthatják, A nagy dobás pedig a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba kalauzolja a nézőket.

A Hunyadi téri kertmozi műsorában két kortárs magyar film: a Rossz versek és a Ruben Brandt, a gyűjtő is szerepel. Eltérő módon egy-egy utazás történetét mutatja be az Oscar-díjas Zöld könyv – Útmutató az élethez, az Időről időre és az Út a vadonba című filmek. A Férfiak fecskében című angol vígjáték és a Benjamin Button különös élete mellett Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című filmjét és Jim Jarmusch Paterson című alkotását láthatja a közönség.

Mint írják, a szervezők célja az is, hogy a Budapest Kertmozi idővel egyfajta ernyőszervezetté nője ki magát; ebben már számos partner jelezte együttműködési szándékát, így a helyszínek és események száma a közeljövőben hétről hétre növekszik majd.

MŰSOR

 

TELEKI TÉR – Keletihez közelebb  – vetítés 21 órától

 

Július 03. Péntek esti fények

Július 10. Kis kedvencek titkos élete

Július 17. A cápa

Július 24. Zoolander

Július 31. Truman show

Augusztus 07. Gladiátor

Augusztus 14. Top Gun

Augusztus 21. Szerelmes Shakespeare

Augusztus 28. A nagy dobás

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják. Rossz idő esetén a vetítés elmarad.

Az előzetes regisztráció az esemény napját megelőző éjfélig vagy a helyek elfogyásáig tart. Online regisztráció: bit.ly/telekikertmozi

 

HUNYADI TÉR – a Nyugatihoz közelebb – beengedés 20:30-tól – vetítés 21 órától

 

júli. 4. Rossz versek 

júli 11. Benjamin Button különös élete

Az ingyenes vetítésre korlátozott férőhelyek állnak rendelkezésre, ezért előzetesen regisztráljatok a https://bpkertmozi.hu/programok/ webcímen, azt is jelezve, hogy hány fővel érkeztek. A helyigényeket érkezési sorrendben regisztrálják.

 

Főkép: a Hunyadi téri kertmozit mutatja/eotvos10.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share