Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / Készpénzzel vagy bankkártyával Görögországba?

Készpénzzel vagy bankkártyával Görögországba?

A görög gazdasági helyzet nem befolyásolja nagyban az oda látogató turisták lehetőségeit, azonban egy dologra mégis oda kell figyelni!

A görög gazdasági helyzet sokakat elbizonytalaníthat az odautazással kapcsolatban, de turistaként nem kell aggódnunk, néhány apró elővigyázatosságot azért érdemes betartanunk.

A Mokka reggeli műsor vendége volt Dr. Kiss Róbert Richárd, turisztikai szakújságíró, és Micskei Lajos, az Origo.hu gazdasági újságírója.

Mindketten elmondták, hogy bár az ország pénzügyi helyzete komoly problémákat okozhat az ottaniaknak, ezek nem igazán befolyásolják a turistákat. A tenger, a gyönyörű tájak, és az elképesztő görög építészet ugyanis nem fog változni. Az egyetlen komoly hiányosság a bankkártyák használhatósága az országban, hiszen az ottani automatákban egyszerűen nincs elég pénz.

Dr. Kiss Róbert Richárd azonban kiemelte, hogy a külföldi utazásoknak mindig is érdemes volt készpénztartalékkal nekiindulni, hiszen bármikor előfordulhat, hogy akadozik a szolgáltatás, esetleg elveszítjük bankkártyánkat.

Azoknak pedig, akik már korábban befizették nyaralásukat, nincs miért aggódniuk. Az előre rendezett szolgáltatásokat ugyanúgy megkapják a turisták, mint azelőtt.

Így aztán nyugodtan indulhatunk útnak a káprázatos Görögországba, egy dolgot azonban semmiképp se felejtsünk: elegendő készpénzt vinni magunkkal.

 

kép: greece.greekreporter.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share