Ki mondja ki azt a szót először, és miért számít ez?

Rovat

Megosztás

Te tudod, kinek kell kimondani azt a bizonyos szót először, és hogy mikor? Az sem mindegy, hogy szex előtt vagy után hangzik el a “szeretlek” szó. Lássuk, mi a különbség?

Gyakran találkozol valakivel, aki megváltoztatta a mindennapjaidat, minden ragyogóbb, és tisztább, nem tudod abbahagyni a mosolygást, és nem tudsz nem erre a személyre gondolni, nem tudsz és nem akarsz leállni. Ő a kedvenc időtöltésed. Minél több időt töltötök együtt, minél több részletet fedeztek fel egymásban, annál több érzelem vezethet a szerelemhez. Ez több, mint kedvelés, és több, mint egy rövidtávú kapcsolat.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Talán itt az idő kimondani, hogy “szeretlek”?

Miért hezitálsz? Rizikós vállalkozás, ha fennáll a veszélye, hogy a másik személy nem úgy reagál vagy válaszol, ahogy várnád. Vajon azt válaszolná, hogy “én is, téged” vagy azt, hogy “én nem érzem azt, amit te” vagy csak annyit, hogy “Köszönöm”?

 

Az új kapcsolatokban való elköteleződés és intimitás nem azonnali jelenségek. Kimondani azt, hogy “szeretlek” fontos mérföldkő lehet egy párkapcsolatban. Sokkal intimebb viszonyba hozhat titeket, és felvetheti a közös jövő gondolatát. De előfordul az is, hogy ez egy töréspont vagy elválásra ösztönző kijelentés lehet. Ha egy személy kimondja, hogy “szeretlek”, de a másik csak átlagos érdeklődéssel tekint rá, akkor a köztük lévő kapcsolat akár baráti, akár nem, véget érhet.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Szóval ki ugrik először fejest és mikor?

Hiszitek, vagy sem, a srácok hamarabb mondják ki “a szót”, mint a lányok. Igen, gondolhatnánk, hogy a nők hajlamosabbak elsőként kifejezni érzéseiket ilyen témában is, de kutatási tapasztalatok nem ezt bizonyítják. Emellett, a férfiak hamarabb szembesülnek érzéseikkel, mint a nők. A valódi szerelem elérése, rózsaszín köd nélkül, a nőknek hónapokba telhet, még a férfiaknak hetekbe csupán.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

Amikor kimondjuk, “szeretlek”, ugyanarra gondolunk?

Szakértők tanulmányozták az emberek mögöttes szándékait. A felmerülő kérdés, hogy az érzelmek vagy a szexuális aktivitás dominál. Felmerülhet a gondolat, ha a szó kiejtése szexuális tevékenységgel függ össze, hogy ez valamiféle taktika az együttléthez és vágyat fejezi ki, nem a szeretet érzését. Ennek ismeretében a nők gyakran szkeptikusak, túlkombinálnak és tartanak attól, hogy érzelmeik viszonzatlanok, és a testi kapcsolat igényéért jelenik meg ez a szó a szótárban. A kutatások szerint, ha a férfiak szexuális együttlét után mondták ki a szót, a nők nagyobb arányban voltak boldogok.

Forrás: giphy
Forrás: giphy

 

"Szeretlek" - Ki mondja ki először?
Szerinted?

Borítókép: joy

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,157RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta