Ezt nézed:  / Hírek / Zene / Kiderült mely zenekarok képviselik Magyarországot Európa legnagyobb showcase fesztiválján

Kiderült mely zenekarok képviselik Magyarországot Európa legnagyobb showcase fesztiválján

A Eurosonic, Európa legnagyobb showcase fesztiváljának szervezői ma délelőtt közzétették, az európai zenei szcéna legjobban várt eseményének fellépő-listáját. Ezzel az is lelepleződött, hogy melyik négy magyar zenekar léphet fel Hollandiában.

Ahogy az a ma délelőtt folyamán közzétett line-up-ból kiderül, a 2018-ban a Nagy-Szín-Pad jóvoltából bejelentett Mörkön kívül a Belau, a Dope Calypso és a Terra Profonda képviseli majd a magyar könnyűzenét a Eurosonic-on és a HOTS-ot, a Hangfoglaló Program nemzetközi exportirodáját.

„Az idei év sikerére való tekintettel nagyobb érdeklődés fogadta az itthoni pályázókat, de ez a tendencia a többi eseménynél is megfigyelhető: csak a Tallinn Music Weekre 45 (!) magyar produkció adta be a regisztrációját a fesztivál honlapján. Ezek a pályázatok minden esetben közvetlenül a fesztivál szerezőihez, nem pedig az exportirodához érkeznek, de folyamatosan kommunikáljuk ezeket a lehetőségeket a zenekarok felé, és biztatjuk őket, hogy – amennyiben az adott targetországban vannak terveik – pályázzanak.”

– mondta Bali Dávid, a Hangfoglaló Program nemzetközi alprogramjának vezetője, aki hozzátette: a négy zenekar mellett a HOTS is aktívan kiveszi majd a részét a magyar zene képviseletéből, és a Reeperbahn Fesztiválhoz hasonlóan a CEEntral Party keretein belül tartanak majd állófogadást.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.