Ezt nézed:  / Hírek / PR / Így kerüld el a téli megfázást!

Így kerüld el a téli megfázást!

A rossz idő beköszöntével bizony körültekintőbbnek kell lennünk, hogy nehogy ágyba döntsön minket egy hosszú lefolyású megfázás vagy akár egy kemény influenza. Mi magunk is tehetünk azért, hogy elkerüljenek minket a betegségek, de lássuk, mit!

Mozogj rendszeresen!

 

Ha neked is hetente öt tesiórád van, akkor az elég is mozgásnak. Ha délutánonként valamilyen edzésre is jársz emellett, az még jobb! A gond akkor van, ha már nem jársz se általánosba, se középiskolába, és alig mozogsz. Ha ebben a helyzetben vagy, járj el edzőterembe vagy csoportos órákra. Még jó fej embereket is megismerhetsz!

Menj ki a szabadba!

Friss levegőre és oxigénre nagy szüksége van a szervezetünknek, de fel kell arra is készülnünk, hogy kint bizony cudar körülmények várhatnak ránk. Öltözz fel rétegesen és vedd nyakadba a várost vagy egy hóval borított, gyönyörű erdőt.

Aludj eleget!

Ne dacolj a téli fáradékonysággal! Ilyenkor a szervezetnek több pihenésre van szüksége, így, ha nem pihened ki magad, hulla fáradt leszel egész nap. Nem arról van szó, hogy téli álmot kellene aludnod, mint egy medvének, de a napi 7 óra alvás télen kifejezetten fontos.

Vegyél magadhoz sok C-vitamint!

Télen a zöldségekben és a gyümölcsökben nincs annyi C-vitamin, mint amennyit nyáron találsz meg bennük, így kifejezetten szegényes lehet a vitaminbevitelünk. Vitatott, hogy jó- e kapszulákban magunkhoz venni a szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat, így mi egy remek alternatívát ajánlunk neked!

A Power Fruit amellett, hogy üdítő, igazi vitaminital is. Hordozza a gyümölcsök minden jó tulajdonságát, ugyanakkor hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így hízni sem fogsz tőle. Ezt az italt még Szent-Györgyi Albert is meginná!

Ha ezeket a tanácsokat betartod, sokkal ellenállóbb lesz az immunrendszered, mely pajzsként fog védeni a betegségektől. Egészségre fel!