Kína első klónozott kutyusának lesz bőven dolga!

Rovat

Megosztás

Két hónappal a “születése” után a kínai farkaskutya megérkezett Kunming városának rendőrkapitányságára. Kunszün első tesztjei jók és ez egyáltalán nem véletlen. Jünnan tartomány legjobb rendőrkutyájának, egy hétéves nősténynek a klónja a két hónapos kutyus. Kettejük DNS-e 99%-ban azonos!

A klónozás eredményes volt – állapítja meg a China Daily. Az angol nyelvű pekingi lap felidézi, hogy a belügyminisztérium azért döntött a klónozás mellett, mert normális körülmények között egy jó rendőrkutya kiképzése túlságosan sokáig tart és nagyon drága.

Általában négy vagy öt évbe is beletelik míg egy kiskutyából jó rendőrkutya lesz. Legalábbis, ha nem klón kutyusról van szó!

A klónozott kutyát 10 hónapos kiképzés után akarják munkába állítani. Ugyanaz a kutyaidomár képzi majd ki, aki az “anyaállatot” Jünnan tartomány legjobb rendőri ebévé tette.

A dél-kínai tartomány megállapodott egy pekingi klónozó központtal, hogy folyamatosan hozzanak létre rendőrkutyákat ezzel a gyorsított módszerrel. Úgy, ahogyan Kunszün-nek is életet adtak (a képen látható)!

Most azon gondolkodnak, hogy egy adatbankban kellene összegyűjteniük a legjobb rendőrkutyák DNS-ét, hogy ily módon kiváló rendőrkutyák generációi jöjjenek létre Kínában.

Jünnan tartomány a csempészek paradicsoma: Kína déli határán évszázadok óta hoznak át különféle árukat teljesen illegálisan. Régebben a kábítószer volt a domináns csempész áru, ezért a jó szimatú kutyákra óriási szükség volt és van.

Ma már a jó szimatú kutyák a pénzt is kiszagolják. Nem kétséges, hogy Kína első klónozott kutyájának lesz bőven dolga!

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta