Ezt nézed:  / Hírek / Színes / A kínai Disneyland az első a világon, ami újranyithatott

A kínai Disneyland az első a világon, ami újranyithatott

Több mint száz nappal azt követően, hogy az új koronavírus-járvány kitörése miatt bezárt, hétfőn újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt a sanghaji Disneyland – számolt be a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna.

A Sanghajban található park ezzel az első a világon, amely újranyithatott a Disney élményparkok közül, miután a csaknem 24 millió lakosú városból, több mint egy hónapja nem jelentettek egyetlen újabb belföldi fertőzésből eredő megbetegedést sem.

Fotó:  Hector Retamal/ Getty Images/theverge.com

A parkban mindazonáltal különféle óvintézkedéseket léptettek életbe a fertőzésveszély kiszűrésére: az érdeklődők csupán előzetes internetes regisztráció után válthatnak belépőjegyet, és személyazonosító igazolványt, valamint az egészségüket igazoló kódot kell felmutatniuk a belépéshez, amelyet csak testhőmérséklet-ellenőrzést követően, és védőmaszkban tehetnek meg.

Fotó: Hector Retamal/Getty Images/theverge.com

A népszerű Disney karakterekkel pedig közvetlen közelről nem találkozhatnak, csak a megfelelő távolságból tekinthetik meg őket. Az élménypark területén ezen kívül, a szokásosnál gyakoribb fertőtlenítést végeznek, és a látogatók számára is biztosítanak kézfertőtlenítőt a különböző látványosságoknál, valamint az éttermekben és üzletekben.

– MTI –

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share