Ezt nézed:  / Hírek / Suli / A pedagógusok kitűnően vizsgáztak az érettségin

A pedagógusok kitűnően vizsgáztak az érettségin

A kormány nevében köszönetet mondott a magyar pedagógus karnak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki hétfőn Budapesten azt mondta: a tanárok példamutató módon szervezték meg és bonyolították le az érettségi vizsgákat.

Kásler Miklós a XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnáziumban tett látogatása után, újságírók előtt úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány miatt az érettségi vizsgák lebonyolítása különleges előkészületeket igényelt, és

a magyar pedagógus kar jelesre vizsgázott szervezettségből, lelkesedésből és elkötelezettségből.

 

Kiemelte: a járvány miatt új oktatási rendszert próbálhatott ki az ország, néhány héten keresztül a távoktatást. Mindnyájunk meglepetésére, a kezdet nehézségei mellett, számos pozitív tapasztalatra tettünk szert, amelyeket lehet hasznosítani a későbbiekben is – mondta a miniszter.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Kásler Miklós közölte, a kormányzat annyit tett, hogy a vizsgák lebonyolításához biztosította a feltételeket: kidolgozták a járványügyi szabályokat, az érettségiző diákoknak 442 ezer maszkot, a tanároknak 147 ezer maszkot és gumikesztyűt bocsátottak rendelkezésre, továbbá mintegy 20 ezer flakon fertőtlenítő szert juttattak el az iskolákba.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A járvánnyal kapcsolatos intézkedések között említette még, hogy az érettségik egy órával később kezdődtek, és kezdődnek annak érdekében, hogy a diákok el tudják kerülni a munkába járókkal a csoportosulást, és a vizsgák alatt egy teremben legfeljebb tízen lehetnek.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kásler Miklós elmondta, hogy több mint 72 ezren írták meg a matematika, körülbelül 70 ezren a magyar és a történelem, mintegy 50 ezren az angol, és körülbelül 13 ezren a német érettségit.

Fotó: MTI/Varga György

A hátralevő érettségi tantárgyak vizsgáin már csak kisebb létszámban jelennek meg diákok, ezért már most mérleget lehet vonni.

A lemondások, visszalépések aránya ugyanannyi volt, mint az utolsó években, körülbelül 3 százalék – közölte.

Főkép: MTI/Szigetváry Zsolt

– MTI –

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share