Ezt nézed:  / Hírek / Kirabolta és csűrbe zárta a bácsit egy 17 éves

Kirabolta és csűrbe zárta a bácsit egy 17 éves

Soron kívül állítja bíróság elé az ügyészség azt a 17 éves vádlottat, aki előbb kirabolt Nagyecseden egy idős, 83 éves férfit, majd ezt követően bezárta a csűrbe – írja a FrissMédia.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott régóta ismerte az idős, egyedül élő sértettet, akinél korábban alkalmi munkákat is végzett.

2020. október 6-án a 17 éves vádlott azzal a céllal indult el otthonról, hogy mindenképpen pénzt fog szerezni az idős bácsitól, akár bűncselekmény útján is.

A kert felől közelítette meg a sértett ingatlanát, fellopakodott az udvarra, ahol azt látta, hogy a 83 éves férfi a ház teraszán reggelizik. A bácsi kérdőre vonta a vádlottat, aki erre rögtön pénzt követelt tőle, majd megfogta az idős férfi nyakát, és lerántotta a földre.

A kiabáló sértett száját a vádlott a saját pulóverével befogta, majd a idős férfit az udvar hátsó részén lévő csűrhöz vonszolta, miközben megöléssel fenyegette.

A 17 éves vádlott elvette a bácsi telefonját és kulcscsomóját, majd bezárta a csűrbe, még a lakatot is rányomta az ajtóra.

A 83 éves férfit a szomszédja szabadította ki.

A nagyecsedi rendőrök két órán belül elfogták a 17 éves vádlottat, őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták. A vádlott részletes beismerő vallomást tett, azóta pedig letartóztatásban várja sorsának alakulását.

Az ügyészség szerint több évig tartó javítóintézeti nevelést kell vele szemben alkalmazni.

Főkép: FrissMédia

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share