Kivel és mivel töltötték a szilvesztert a Középsuli szereplői gyerekkorukban?

Rovat

Megosztás

2016. december 31. /szombat/

Arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon hogyan szilvesztereztek, kivel és mivel töltötték a szilveszterüket a Középsuli sorozatunk szereplői gyerekkorukban, illetve hogyan tinédzserként vagy fiatal felnőttként. Meg is kaptuk a választ mindenkitől, ezeket pedig tolmácsoljuk felétek. Talán egy kis ötletet meríthetsz Te is belőlük a ma estére.

Barbi

“Gyermekkoromban általában otthon voltunk a családdal és beraktunk pörgős zenéket, táncolgattunk, eszegettünk, iszogattunk. Emlékszem, külön kaptam mindig kölyökpezsgőt és buliztunk. Mindig meghitten teltek. Azután persze egyre jobban kezdtem felnőni, és már inkább a barátaimmal akartam bulizni, mert az volt a menő, és szép lassan annyi maradt ezekből a családos szilveszterekből, hogy másnap koccintottunk egyet, és boldog újévet kívántunk egymásnak.”

Barbi4

Zsanett

“Gyerekkoromban mindig mamámnál töltöttem a szilveszter, a szilveszteri műsorokat néztük ketten, legfőképp a szilveszteri zenéket hallgattuk, mint például  Különös szilveszter, táncol egy hóember, erre a számra emlékszem a legjobban. Gyerekpezsgőt ittam éjfél után, aztán tíz perccel később már mentem is aludni. Mikor már kicsit idősebb lettem, átmentem barátnőmhöz, emlékszem, annyit készültem, mintha valami több száz fős buliba mentem volna, még külön ruhát is vettem arra a napra, aztán végül a Való Világ élő közvetítést néztük a tévében közösen. Később már házibulikat tartottam, ahová meghívtam a barátaimat éjfélkor bejöttek anyuék a szobába, megnéztük a visszaszámlálást, koccintottunk, aztán hajnalig zenéket hallgattunk és beszélgettünk. Most már inkább járok én házibulikba, az olcsóbb is, és nem kell félnem, hogy szétszedik a házat.”

Zsanett1

Juli

“Gyerekkoromban mindig a szüleimmel, nagyszüleimmel és az unokatesóimmal ünnepeltem a szilvesztert. Vagy mi mentünk, vagy a család jött át hozzánk. Kb. 12-13 éves koromtól a barátokkal töltöttem a szilvesztert, mert addigra „már ciki volt a szülőkkel lenni”. Később a barátnőkkel diszkóba jártunk, de úgy érzem, mára már abból is kiöregedtem. Manapság már sokkal jobban vonz egy szűkebb körben tartandó házibuli a párommal.

Juli

Happy Tibi

“Gyerekkoromban a szilveszterek nagyon sokáig úgy teltek, hogy a családommal felutaztunk Pestre, mivel vidéken lakunk. Az ottani barátainkkal ünnepeltük a szilvesztert. Tudni kell, hogy ők a tizedik emeleten laktak, és sikerült mindig a tetőről nézni a tűzijátékot. Volt olyan alkalom is, amikor a hajóvezető barátunk kivitt minket a Duna közepére, és onnan néztük végig a tűzijátékot. Mostanában pedig általában szilveszterkor derül ki, hogy hol töltöm a szilvesztert. Általában barátaimmal, vagy házibuliba valamikünknél, vagy egy nagyobb pesti bulizóhelyen töltjük.

Tibi1

Eszti

“Gyerekkoromban leginkább itthon voltunk családdal, felszerpentineztük a szobát meg zenét hallgattunk, nagy buli volt az nekem olyan kicsin, sajnálom, hogy a mostani 10-12 évesek ezt már nem úgy értékelik, mint ahogy én értékeltem. Szilveszterkor mindig van hidegtál itthon, ami mindig túl gyorsan elfogy, mert mindenki imádja itthon, apa nagyon ügyesen csinálja. 2-3 éve járok el itthonról szilveszterkor bulizni, eddig inkább csak házibulikba, aztán lehet, hogy ez idén változik.”

Eszti1

Dominik

“A szilvesztert gyermekkoromban, mint szerintem sokan mások, a családdal töltöttem. Csináltunk sütit, ha családtagok is átjöttek, akkor bólét is, és eldumálgattunk, néztünk egy filmet, majd megnéztük a tévében a tűzijátékot. Ezek után meg rátapadtunk az ablakra, hogy a kintit is lássuk. Az elmúlt négy évben szintén a családdal és a családbarátokkal voltam. Ilyenkor zenét rakunk, táncolunk, bulizunk, játszunk, ami a csövön kifér. Most már alkoholizálhatok, úgyhogy még jobbak az ilyenek.”

Dominik1

Zsófi

“Gyermekkoromban mindig a családdal szilvesztereztem.  Általában szilveszter előtt pár nappal elutaztunk vidékre a szüleim barátaival együtt. A hotelekben egészen jól megszervezett programok voltak. Wellness, utána zenés vacsora, ahol mindig az ilyenkor elengedhetetlen ételek kerültek az asztalra. Természetesen a lencse, amiből én minden szilveszterkor eszem, hogy az elkövetkező évben gazdag legyek. Nem tudom, mennyi valóságalapja van ennek a hiedelemnek, de amúgy is szeretem a lencsefőzeléket.  Amíg a felnőttek buliztak, mi a többi velünk egykorúval  fürdőztünk, játszottunk. Emlékszem egyik évben Gyulán ünnepeltük az Újévet. A tesómmal és a többiekkel fel-le lifteztünk a szállodában, ami valószínűleg nem tett neki olyan jót, ugyanis két emelet között lelassult a lift és elkezdett kinyílni az ajtó. Nagyon megijedtem, hogy be fogunk szorulni, de szerencsére megúsztuk a dolgot, és a liftből épségben kiszálltunk. Mondanom sem kell, hogy utána nem szívesen szálltam be újra a liftbe.

Tiniként általában mindig valamilyen buliba mentünk a barátaimmal. Egyszer a Hungexpora vettünk jegyet, viszont kicsit késésben indultunk el itthonról. Mikor odaérkeztünk, a bejárat előtt hatalmas tömeg volt, és nem engedték be az embereket, így az éjfélt a kapu előtt a hidegben töltöttük másik 200 emberrel együtt. Akkor nagyon nem volt kellemes az élmény, de így visszagondolva már megszépülnek az emlékek. Azóta egyébként szilveszterkor a házibulik híve vagyok. Nincs kedvem a tömeghez, és szeretem azokkal tölteni ezt az ünnepet, akik tényleg fontosak nekem. Idén például pár barátommal itthon köszöntjük az új esztendőt.”

zsófi

Bende

“A szilvesztert régen természetesen a családommal töltöttem. A program mindig a szokásos volt. Délután aludtam, majd este szüleimmel társasoztunk, esetenként kártyáztunk. Éjfélkor meghallgattuk Himnuszt, koccintottunk egy pohár pezsgővel. Félreértés ne essék, én természetesen gyerekpezsgőt ittam. Ahogy teltek múltak az évek, és belecsöppentem a pubertásba, úgy lett egyre több nálam idősebb barátom, így ahogy eljött a szilveszter, már nem akartam a családdal lenni, hanem inkább a barátaimmal ünnepeltem az új évet. Ennek azóta tradíciója van nálam. Négy évig tartottam folyamatosan házibulikat szilveszterkor, igaz, el is fáradtam benne, szóval az idei szilvesztert átpasszoltam Olivérnek, de a lényeg ugyanaz marad.”

Bende_szemelyes

Korinna

“Régebben, gyerekkoromban általában mindig a családdal ünnepeltem a szilvesztert. Ez úgy nézett ki, hogy esetleg hozzánk jöttek át barátok, általában a volt osztálytársam és családja, így volt mindenkinek korban hozzá illő társasága. Ilyenkor a felnőttek beszélgettek, amit kiskoromban még tisztán emlékszem, hogy csodáltam, hogy hogy tudnak ilyen sokat beszélgetni, miközben mi már csomóféle társassal játszottunk. Manapság inkább barátokkal és a párommal töltöm a szilvesztert. Tavaly lazább házibuli volt a program: iszogatás, jó kis társasok, idén is ez lesz.”

Korinna1

Rozi 

“Gyerekkoromban mindig mamáméknál voltam szilveszterkor, mindig megvártuk az éjfélt, papáék pezsgővel én pedig az elmaradhatatlan szőlős vagy almás ízű gyerekpezsgővel koccintottam velük. Arra is emlékszem, hogy mamával egy táncot mindig elroptunk. Igazából nekem a szilveszterek soha nincsenek előre megtervezve, ahogy esik, úgy puffan.Mindig 2-3 nappal előtte dől el, hogy hol is leszek, ilyenkor szórakozóhelyekre utálok menni, mert tömeg van, caak a házibulik a jók szerintem. Tavaly én Miskolcon a koleszban szilvesztereztem, én már fél egykor aludtam, szóval jóra sikeredet a szilveszteri buli.”

rozi2

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta