Milyen egy jó szilveszteri buli?

Rovat

Megosztás

Valószínűleg már minden el van tervezve az idei szilveszterhez. Ha még nem, segíthet ez az összeállítás, ha igen, akkor is: leellenőrizheted, mennyi igaz ebből a te estédre!

Amíg a karácsony a meghittség és a család ünnepe, addig a szilveszter az év legnagyobb és legféktelenebb partija, ahol a általában a barátaiddal szállsz fel a partibuszra. Néha mégsem olyan egyszerű pont erre a napra időzíteni az év buliját, mutatunk pár tippet, mivel garantálhatod az estét!

Tisztázzátok le előre a programot!

Persze, nem kell percre pontosan lebontani az estét, inkább csak annyit lefixálni, mentek-e tovább, ha igen, mikor, merre, lesz-e ott hely. Szilveszter esték klasszikus elrontója, amikor már lelkesebb hangulatban a társaság kitalálja, hogy induljunk neki az éjszakának. Ez alapból nem is lenne rossz ötlet, de valószínűleg minden hely dugig van, asztalfoglalás nélkül esélytelen, és leginkább az lesz belőle, hogy az este fele arról szól, ahogyan a mínusz fokokban vándoroltok és vitatkoztok, merre menjetek.

giphy (4)

Felejtsd el a Youtube-diszkót!

Nem kell 5 órás mixekkel készülni, és precízen legyártani egy lejátszási listát előre, mert valaki úgyis beletrollkodik 10 perc után, és Kis Grófot rak be. Az este avatatlan sztárja leszel viszont, ha olyan titkos klasszikusokkal indítod be a partivonatot, ami vagy nagyon retró, vagy gyerekkorod elfeledett partizenéje, vagy valami, ami annyira rossz, hogy már jó.

Ne te legyél a házigazda!

Klasszikus tanács, hiszen a január elseji másnapos romeltakarításnál nincsen utálatosabb meló. Valamiért a szilveszterhez sokkal jobban hozzátartozik a törés-zúzás és a lakás leamortizálása, mint a többi bulihoz. Ha nem akarsz másnap kínos magyarázkodásokba fogni, miért is szorult bele a vécékefe nagymamád legdrágább kristályvázájába, vagy mitől kecsapos a fal, inkább ne vállald a házigazda szerepét.

giphy (6)

Ha mégis te vagy a házigazda…

…NE vegyél konfettit. Ha vettél is, égesd el, és ásd el a hamvakat. A konfetti nagyon jól mutat, nagyon szilveszteri, nagyon buli, ám a sok éves keserű tapasztalat azt mutatja, hogy az ördög találmánya. Még húsvétkor is a lakás legmegdöbbentőbb helyeiről fogsz újabb marék konfettiket előhalászni.

giphy (2)

Rejtsd el a filctollakat!

Ezek szinte vonzzák a hozzáértő kezeket, az ilyen önjelölt művészek pedig teszik a dolgukat, és ha kevésbé bírod jól a gyűrődést, félreérthetetlen motívumokkal az arcodon ébredhetsz. Ha viszont nem vagy bealvós fajta, tárazz be velük, és hajrá!

Készülj izgalmas falatokkal!

Éjfél után mindenkinek mindegy lesz, milyen csodásan tálalsz, csak a virslire és a mustárra fognak éhezni. Az este elején viszont megéri elkápráztatni a vendégsereget egyszerű, de nagyszerű nasikkal. Tengernyi zseniális recept van az interneten olyan pofonegyszerű, de látványos és finom falatkáról, ami után hónapokig a nevedet fogják emlegetni, mint a vendéglátók gyöngyét.

giphy (5)

Vigyázz a háziállataidra!

Első körben mindenki szeretgetni akarja majd őket, amivel nincs is gond. Az este előrehaladtával azonban előfordulhat, hogy valaki a buli hevében mondjuk meggondolatlanul nyitva hagyja a tengerimalac ketrecét, vagy sört itat a macskával. Arról nem is beszélve, hogy a petárdázástól sokkot kapott kutyád az első adandó alkalommal kirohanhat a lakásból, amint nyílik az ajtó. Jó bulit!

(képek: Santa Monica Centric, Giphy)

Milyen a jó szilveszteri buli?
Hol szilveszterezel idén?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta