Kőgyereket hordott ki a hasában

Rovat

Megosztás

Hasi fájdalmat, szinte bármi okozhat, a következő hölgy története azonban teljesen elképesztő. Fájdalmai voltak és rossz közérzete, így orvoshoz ment. A röntgenfelvételek mindenkit ledöbbentettek.

Ekkor derült fény a sokkoló igazságra. A nő 35 éven keresztül hordott a hasában egy hét hónapos, 2 kg súlyú magzatot. A magzat elhalt, amit az orvos nómenklatúrában litopédia vagy “kőgyereknek” neveznek. Ha egy magzat az anya testében meghal, akkor az veszélyezteti a nő egészségét, sőt az életét is. Ha nem távolítják el akkor a szervezet maga próbála küzdeni ellene. Olyan helyzetben, amikor a magzat már túl nagy, a szervezet nem tudja “spontán” kilökni vagy felszívni. Hogy ne alakuljon ki belső fertőzés a magzat elmeszesedik. Ekkor lesz belőle úgynevezett “kőgyermek”, ami akár évtizedekig is észrevétlen maradhat. Így volt ez a 73 éves nő esetében is.

Fotó forrása: vilagunk.hu
Fotó forrása: vilagunk.hu

Az ilyen esetek rendkívül ritkák. Egy 1996-os cikk 290 dokumentált litopédiai esetet említ. Az orvostudomány ettől függetlenül tud a dologról.

A legelső ilyen eset, amit dokumentáltak, a 68 éves francia Madame Colombe Chatrire nevű nőnél történt meg 1582-ben. Neki a halála után derült ki, hogy kőbabával volt terhes. A rekordot a 92 éves kínai nő, Huang Yijun tartja, aki 50 éven keresztül hordozta elmeszesedett gyermekét. 2009-ben távolították el a testéből a magzatot.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta