Milyen az élet -70 fokban?

Rovat

Megosztás

Nincs egy meleg tél nálunk sem idén, de milyen lehet minusz 70 fokban sétálni és várni a buszra? Vajon mennyi időbe telne halálra fagyni ilyen körülmények között?

Felkerült a YouTube-ra egy videó, ami nem igazán melegített fel minket, cserébe olyan információkhoz jutottunk, amelyeket eddig nem igazán tudtunk. Például, milyen érzés minusz 70 fokban létezni és sétálgatni a hideg levegőn?

A minusz 40 fok szinte melegnek számít Jakutszk városában, Oroszországban. Erre a helyre látogatunk el a videó folyamán és megnézzük, hogyan töltenek egy átlagos szombati napot az ottaniak. Valaki bevásárol, valaki jégszobrokat nézeget, mások pedig múzeumba mennek. Ugyanúgy, ugyanolyan tevékenységet végeznek, akárcsak nálunk. De milyen nehézségekkel kell megküzdeniük ilyen időjárási viszontagságok között?

A személygépjárművekre is nagy hatással van az extrém hideg, ezért a videóból megtudhatjuk, ezt az ottaniak melegítő takaróval oldják meg, így a motor nem fagy be álló helyzetben sem.

A bőrünk pedig ilyen extrém időjárásnak kitéve hamar fagyási sérülésekkel lehet tele, ezért érdemes minél rétegesebben felöltözni és a telefonnyomkodás sem tarthat több mint 1 percig, mert azonnal érezhetjük, hogy megdermednek izületeink.

Az utca embereit is megkérdezték rövid interjúk folyamán, hogyan élik mindennapjaikat és ha kimerészkednek a levegőre, mivel töltik idejüket. Sokan úgy nyilatkoztak, szívesen utaznak melegebb éghajlatokra, de sosem hagynák el Jakutszkot.

Milyen az élet -70 fokban?
Te élnél ilyen körülmények között?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta