Könyvek, melyeket vétek kihagynod

Rovat

Megosztás

Hatalmas könyvmoly vagy, de már annyi mindent elolvastál, hogy nem is tudod, melyik legyen a következő darab? Esetleg valami sulis feladathoz kellene egy izgalmas olvasmány? Akármi is az indok, az olvasás mindenki számára praktikus dolog, hiszen jó hatással van a koncentrációs képességünkre, mindemellett pedig fejleszti a fantáziánkat/ képzelőerőnket, hiszen a fantáziánkra van bízva, hogy képzeljük el az adott személyt/tájat/épületet.  Összegyűjtöttünk nektek 3 különböző típusú, rendkívül lebilincselő darabot, melyeket tényleg vétek kihagynod!

Ken Follet: Zérókód

4fabcde6c1a99f746800210d-400x400-resize-transparentA különböző idősíkokba helyezett, lebilincselően izgalmas történet a negyvenes-ötvenes években jázszódik, középpontjában  a második világháború amerikai ifjúsága, a francia ellenállási mozgalom, majd a CIA és a KGB hidegháborús párharcának a beindulása áll, illetve a világűr meghódításáért kibontakozott szovjet-amerikai versenyfutás is kulcsfontosságú szerepet kap.  A főszereplő, Luke életét kísérhetjük végig a különböző idősíkokban. A történet elején egy számára ismeretlen helyen ébred, fogalma sincs, ki ő, és hogy került oda. Lépésről lépésre, fokozatosan építi újjá személyazonosságát. Vajon sikerül kiderítenie, kicsoda valójában? Sikerül felismernie, ki ellenség és ki barát?

David Benioff: Tolvajok tele

tolvajok-tele-david-benioffHát akkor most jöjjön egy újabb világháborús időkben játszódó cselekmény: a Tolvajok tele című szenzációs mű, mely a Trónok harca tévésorozat alkotójának, producerének és forgatókönyvírójának, New York Times bestseller, díjnyertes, közel negyven országban kiadott regénye. Ebben a megindító, ugyanakkor mulatságos regényben a második világháborúban átélt kalandok során Lev Benyov férfivá érésének története is kibontakozik előttünk. A Tolvajok tele olyan, mint egy mese: a fiú elindul otthonról, hogy nagy dolgokat vigyen véghez, és kalandok egész sorát élje meg, melyekben akadnak segítői, tanítói és persze ellenségei, az események hatására pedig többé, jobbá, mássá, nagyobbá válik. Magukban az említett eseményekben azonban már nincs semmi mesés: a szerző kegyetlen látleletét nyújtja a körülzárt város szenvedésének.

Belfort Jordan: A Wall Street farkasa

1114503_4

A mű főszereplője, Jordan a kilencvenes évek  pénzügyi világának leghírhedtebb figurájává válik. A válság hamvaiból építi fel saját brókercégét, ő lesz a hírhedt Wall Street farkasa, aki csak úgy szórja a hatalmas pénzeket luxusautókra, drogokra, nőkre, és minden más földi jóra. A sikeréhez vezető utat persze korrupció és bűnök szegélyezik, így folyamatosan FBI-ügynökök lihegnek a nyomában. Jordan nagyon magasra jut, ahonnan nagyon mélyre zuhan.Vajon ki tud mászni a kalamajkából, vagy rosszul végződik a történet számára?

Könyvek, melyeket vétek kihagynod
Te is imádsz olvasni?

 

Fotó: amorningcocoaandlittlereading.blogspot.com, thereadingtree.tumblr.com, www.olcsobbat.hu, www.mai-konyv.hu, www.libri.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta