Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Környezettudatosság a tanulásban

Környezettudatosság a tanulásban

Ismered már a témát, sokat hallottál róla, de tudod egyáltalán, hogy miért? A tudás kulcsfontosságú lehet!

A te sulid mit tesz a környezetért?

papírgyűjtés – hozzájárulnak a papírok újrahasznosításához, ha nagy mennyiségben sikerül ezt kivitelezni, kevesebb fa kerül kivágásra.

szelektív hulladékgyűjtők a suli területén – a hulladék újrahasznosításáért felel, ezáltal kevesebb szemét kerül elégetésre. Például, műanyag szempontjából ez rendkívül fontos, mert égetése közben olyan gázok termelődnek, melyek szennyezik a légkört.

Forrás: tanuloszoba.blog.hu

Forrás: tanuloszoba.blog.hu

szemétszedő akciókat szoktak szervezni, hogy megtisztítsák a természetet, és óvják értékeiket.

könyvtári tankönyvek rendelkezésre bocsátásával nem csak a pénztárcád tartalmát óvják meg, hanem hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb könyvet nyomtassanak. Nem igényel több anyagfelhasználást, így védik a fákat.

spórolnak a nyomtatással– igyekeznek kevesebb papírt felhasználni, kihasználni mindkét oldalát, akár eltérő tárgyakban is. Emellett még gyakori jelenség, amikor a feladatlapra nem szabad írni, (mert minden osztály ezt kapja meg). Gondolj bele, mennyit kéne nyomtatni, ha az évfolyam minden tanulója külön-külön nyomtatott dolgozatot kapna. Van, ahol még mindig így csinálják, és ott valósággal falják a papírt.

Persze, ez csak néhány példa, de természetesen a legfontosabb, amit a sulid adhat neked ebben a témában:

A tudás. 

 

Biológián, földrajzon, de még idegennyelv-órán is találkozhatsz velük tételként. Mindenhol igyekeznek súgni neked.

 

Forrás: pecsma.hu

Forrás: pecsma.hu

A környezettudatosság átadása a legfontosabb feladata. Hogy tudd, mi- miért történik a világban, mit tehetünk ellene, te magad mivel befolyásolhatod. Ha az életmódod ennek megfelelően alakítod ki, akkor a természet esélyei javultak az ember elleni harc túlélésében. Ez természetesen odafigyeléssel és felelősségtudattal jár. Könnyen meglehet, hogy a tudatosság okán lelkiismeret furdalásod lehet, ha eldobsz egy apróbb szemetet. Ha felveszed, helyesen cselekedtél, gondolj csak arra, hogy egy fa megkönnyebbülten fellélegzett.

 

Környezettudatosság
A te sulid mit tesz a környezettudatosságért?

 

Borítókép: charterforcompassion.org

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share