Környezetünk érték, megóvása kötelesség

Rovat

Megosztás

Ugye emlékszel a decemberi ónos eső okozta fagyokra? Amikor a faágakról méteres jégcsapok lógtak, és az élet megállt a hegyeken? A fényképeken ugyan gyönyörű jelenség a valóságban hatalmas károkat okozott. Az OTP Bank most segítségnyújtó akcióba kezdett, melyhez most te is csatlakozhatsz a 10405004-49554854-48491015 bankszámlaszámra való utalással – már 250 forint adománnyal hozzájárulhatsz egy facsemete ültetéséhez.

Tavaly decemberben az elmúlt évtizedek legsúlyosabb időjárási katasztrófája sújtotta a hazai erdőket. 50 ezer hektárnyi, turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű erdőterület károsodott – az ónos eső következtében kialakult jégtörés 30-40 év munkáját tette tönkre a Pilis, a Budai-hegység, a Börzsöny, a Mátra, a Bükk és a Gerecse magasabban fekvő területein. Magyarország vezető pénzintézete erejéhez mérten és társadalmi felelőssége tudatában kapcsolódik ahhoz a programhoz, mely a károk elhárítását és a helyreállítást célozzák.

otp

A bank a fenntarthatóság jegyében tett lépései mellett (kevesebb papírfelhasználás, videókonferencia-beszélgetések alkalmazása autó- és repülőutak helyett, támogatás nyújtása a megújuló bázison alapuló villamos-energia és bioüzemanyagok előállítására) a Magyar Természetjáró Szövetséggel összefogásban meghirdette a „Holdvirág-árok örökbefogadása” és a „TeSzedd a Kéken!” akcióit, ahol a bank önkéntes munkatársai segédkeztek a területek megtisztításában.

Segíts te környezetünknek, és támogasd a kezdeményezést! Az adományozásról itt olvashatsz részletesebben, de ha személyesen is segítenél, akkor csatlakozz a májusban ismét megrendezésre kerülő TeSzedd mozgalomhoz!

Környezetünk érték
Rád is számíthatunk, ha környezetvédelemről van szó?

Fotó: szolnokinaplo.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,204RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta