Körséta – emlékpont avatás Sopronban a CSTP-vel

Rovat

Megosztás

A CSTP már számtalanszor bizonyította, hogy a múlt megőrzése ugyanolyan fontos, mint a jelen és jövő tehetségeinek gondozása. Hogy adózzunk a zenetörténet nagyjai előtt, most június 27-én tartottak Sopronban poptörténeti emléktábla avatást és zenetörténeti körsétát Rozsonits Tamással, a Moby Dick egykori dobosával, zenei szakíróval.

Az első emlékpontot még Budapesten avatták a felújított Várkert Bazárba még 2015-ben utána sorra került emléktábla további budapesti helyszínekre (Bosch Klub, Csili Művelődési ház), illetve Debrecenbe (Aranybika szálloda) és Pécsre. De most a magyarországi zenetörténet soproni emlékhelyei is megkapták a méltó elismerését. Ezek a kultikus helyek az Egyetemi Ifjúsági ház és a csengery utcai Elzett Kultúrház.

Már a ’60-as évek eleje óta meglévő kulturközpont először Egyetemi KISZ-ház néven operált később Egyetemi Ifjúsági Házra változtatták a nevét. A Csengery utca 30-32 rengeteg mára legendássá vált zenekar inkubátorként működött, mint péládul a Moby Dick-é. Hogy az átfedés teljesen legyen a szervezők a poptörténeti séta vezetésére Rozsonits Tamást kérték fel, a thrash metal zenekar egykori dobosát.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,178RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta