Ezt nézed:  / Suli / Korunk írólegendái

Korunk írólegendái

Sokak szerint az író az, aki az egész életét a történeteinek szenteli, majd halála után sok évvel fedezik fel és válik ismertté. Most olyan írókat hoztam nektek, akik már most, a mi korunkban hatalmasat alkottak, és igazi legendává váltak, holott még mindig élnek és megállíthatatlanul tevékenykednek, hogy valami újat alkossanak.

J. K. Rowling

Aki csak meghallja a nevét, egy dologra asszociál, mégpedig a Harry Potterre. Nos, igen, ő Harry szülőanya. Könyvei több millió példányszámban keltek el, és még ma is nagyon népszerűek. Lehet szeretni vagy utálni, de tény, hogy százezreket buzdított olvasásra, akik általa kedvelték meg a könyveket. Lassan 20 éve jelent meg az első könyv, de még mindig igazi rajongói haddal bír.

 

Stephen King

Mondhatni, hogy King a thriller és a horror koronázatlan királya. Számtalan hátborzongató története van, de valódi érzelmekkel dúsított emberi történetei is vannak. A Remény rabjaival és a Halálsoronnal valami egészen újat mutatott. A szereplők kidolgozottsága szinte páratlanul hiteles. A tevékeny írók közé tartozik, hiszen szinte megállás nélkül ír és folyamatosan jelennek meg könyvei.

George R. R. Martin

Csak két szó: Trónok harca. Ennyiből már mindenki tudja, hogy ki ő. Ugyan már a 70-es évektől kezdve ír, hiszen szakmája szerint is író, de igazán a Trónok harcával vált ismertté. A történet még mindig tart és nem tudni, hogy mi is lesz a vége.

 

Anne Rice

Aki hallotta már a nevét, az tudja, hogy ő az, aki megalapozta a mai vámpíros történeteket. A jelenleg 75 éves írónő nagyban befolyásolta, hogy a mai vámpírokról szóló legkülönfélébb történetek megjelenjenek. Ugyan az ő történeteiben a vámpírok inkább nincsenek annyira elrugaszkodva a valóságtól, inkább az emberi oldalukat mutatja be, ahol egy sötétséggel teli világban keresik az útjukat.

Korunk írólegendái
Hány könyvet olvastál már összesen?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share