Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Tippek rosszkedv ellen: mit tegyél, ha összecsapnak a fejed felett a rosszkedv hullámai?

Tippek rosszkedv ellen: mit tegyél, ha összecsapnak a fejed felett a rosszkedv hullámai?

Ugye veled is gyakran megesik, hogy rossz a kedved? Lehet, hogy megvan ennek az oka, hiszen előfordulhat, hogy nem olyan jegyet kaptál a suliban, mint amire számítottál, esetleg valaki ok nélkül rosszindulatú volt veled, vagy összevesztél a szüleiddel és még sorolhatnánk. Az is megeshet, hogy csak bal lábbal keltél fel. Van olyan, hogy egyes napokon egyszerűen semmihez nincs kedved, legszívesebben ágyban maradnál, mert tudod, hogy ha nekiindulsz, csak rosszabb lesz.
Van pár egyszerű, de annál hatékonyabb trükk, amivel elűzheted a búskomorság, a negatív hangulat, a nyomott hangulat felhőit.
1.Mozogj!
Menj el egy aerobic órára, próbáld ki a spinninget vagy csak fuss egy kört a környéken. Rakd be a kedvenc pörgős zenédet és fusd ki magadból a szomorúságot. Közben pedig hagyd, hogy feltöltse a szervezetedet az adrenalin!
2.Figyelem elterelés!
Valami kevésbé aktív megoldást keresel? Vedd elő a kedvenc képeidet közös nyaralásokról, osztálykirándulásokról, baráti hülyéskedésekről. A vicces, vidám vagy szép emlékek elterelik a figyelmedet, a pozitív érzések, amiket megidéznek pedig átveszik a negatívak helyét.
3.Filmek, filmek, filmek!
A mozizás jól bevált módja annak, hogy egy érzésbe még jobban belemerüljünk, de annak is, hogy kiszakadjunk belőle. Keress vidám, hasfogósan kacagtató vagy éppen szép és megható filmeket, nézd meg a kedvenceidet századjára is és hagyd, hogy a rossz kedved elpárologjon!

4.Barátok
Találkozz a legjobb barátoddal, mozgósítsd a tesódat vagy szólj anyukádnak. Önts ki a szíved, beszéld ki a problémádat a választott bizalmasodnak és máris könnyebb lesz. Az is jó megoldás, ha szerveztek egy laza, spontán programot kettesben.
5.Táncolj!
Keress egy jó kis vidám, ugrálós zenét, tekerd fel a hangerőt és táncolj, ugrálj, hiszen csak te vagy és senki más nem lát! Nagyon felszabadító és tuti módszer!

 

Képek: organic burst, thedesmoinesregister, pinterest

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share