Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Közel 700.000 kínai gyereknek adott nevet egy brit lány

Közel 700.000 kínai gyereknek adott nevet egy brit lány

Az ötletével mesés összeget keresett, amiből ki tudja fizetni az egyetemi költségeit.

Beau Jessup még csak 19 éves, de már sikeres üzletasszony, aki felismert egy piaci rést, és kapott az alkalmon. A brit lány a Special Name vállalkozás tulajdonosa, mely nem más, mint egy tanácsadócég, ami kínai szülőknek segít nevet választani a születendő gyerekeiknek.

Kínában ugyanis nagy előny, ha valakinek nyugati keresztneve van, hiszen az emailezéseknél, az online jelenlétnél és a nemzetközileg végzett hivatalos ügyeknél is megkönnyíti az életet. A kínai szülők viszont az internet cenzúrája miatt nem férnek hozzá azokhoz az oldalakhoz, ahonnan kiválaszthatnák a divatos, nyugati neveket, angol tudás híjában pedig nem is biztos, hogy szerencsés lenne, ha maguktól döntenének. Így jött a lány ötlete, hogy segít a szülőknek a megfelelő nevet megtalálni.

Létrehozott egy honlapot, melyen olyan tulajdonságok közül választhatnak a szülők, mint az elegáns, kreatív, optimista, megbízható, intuitív és kedvelt. Az ezekhez tartozó neveket aztán rangsorolja az oldal, 79 centért. Ez talán elsőre nem egy nagy összeg, a sok kicsit azonban összeadódik, és a végén sok százezer dollárt is kitesz. Három év alatt összesen 682.000 kínai baba kapott így nevet, a lány a bevételből pedig saját egyetemi költségeit is ki tudja majd fizetni, és némi befektetésre is marad keret.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share