Középsulis srác, egyetemista lány – lehetséges ez?!

Rovat

Megosztás

Gyakori jelenség egy párkapcsolatban, hogy az egyik fél pár évvel idősebb a másiknál. Lilla már egyetemista, Zoli még csak középiskolás. Őket faggatjuk ki arról, milyen az, amikor ekkora generációs különbség van a párok között.

Középiskolás fiúval nem sok egyetemista lány kezd. Zoli, hogy tudtad felkelteni Lilla érdeklődését?

Z: Igyekeztem közös dolgokat keresni, amit ő is és én is szeretek, ez alapján találtam ki randiprogramot, és elhívtam.

Nem féltél a visszautasítástól?

Z: Ha erre gondoltam volna, sosem kérdezem meg, hogy randizna-e velem. Tartottam a választól, de őszintén, mekkora esély van rá, hogy egy ennyi idős lány járjon velem? Úgy gondoltam, itt a lehetőség, teszek egy próbát. Vagy többet.

Lilla, hogyan reagáltál Zoli közeledésére?

L: Először azt hittem, csak barátkozni akar. De már akkor is tetszett nekem, amikor még randira sem hívott. Azelőtt sosem érdekeltek a nálam fiatalabb fiúk, de őt szerettem volna jobban megismerni. Persze ezt titokban tartottam előtte és nem is mutattam ki neki, milyen izgatott voltam, hogy találkozhatok vele.

Z: Azért ezt nem sikerült leplezned. Láttam, hogy remegett a lábad, amikor leültünk.

L: Jól van, na. Zavarban voltam. De te is!

Ki kérte a második randevút?

L: Zoli. Úgy gondoltam, ha ő is úgy érez, mint én, akkor keresni fog.

Az előbb kiderült, hogy mindketten zavarban voltatok. Ki kezdeményezett először?

L: Én voltam. Nagyon jól éreztem magam vele, és csak arra vártam, hogy rám írjon. Amikor egy este írt, hogy rég találkozunk (ami egyébként 2 nappal azelőtt volt), nagyon boldog lettem, újra és újra randizni akartam vele. Azt hittem el fog hívni, de már csak várt. Rám várt. Ezért következő alkalommal én hívtam el őt, és meglepetésszerűen átöleltem.

Z: Itt tényleg ő kezdeményezett, de a csóknál és tovább…

Zoli, hogy is volt ez?

Z: A sokadik randi után már láttam a tüzet a szemében és arra gondoltam: “Gyerek, ezt most ki ne hagyd…”

A romantikától kicsit elkanyarodva, Zoli, felmerült-e benned a téma kapcsán, hogy Lilla sokkal tapasztaltabb lehet és hogy több fiúval lehetett dolga előtted?

Z: Elgondolkodtam rajta. Főleg azon, miért tenné meg bárkivel is, ha már nincsenek együtt. De szerencsére ezen felesleges volt aggódnom.

Honnan bizonyosodtál meg róla, hogy ilyesmi téged nem érint? Megkérdezted?

Z: Nem volt rá szükség. Őszintén elmondta nekem, hogy milyen párkapcsolati előzményekkel rendelkezik, és észre venném rajta, ha sok fiúval lett volna dolga.

Miből következtethetnél erre?

Z: Az öltözködési stílusán és viselkedésén tuti látni lehetne vagy abból, hogy mennyi buliba járt régebben és milyenek a barátai.

L: Még szerencse, hogy nekem nem kellett ilyesmin gondolkodnom…

Z: Hát, igen. Középiskolásként még csak sulibuliban voltam, ott pedig nincsenek rossz arcok! A lányok, meg… egyik sem olyan, mint Lilla.

Életmódotokat tekintve milyen eltérés van egy középiskolás és egy egyetemista között, hogy tudjátok összeegyeztetni?

L: Sokszor előfordult, hogy úgy vettem fel egy tárgyat, hogy tudjunk randizni és olyankor legyek órán, amikor ő nem ér rá.

Z: Igyekszem a tanulást és az edzéseimet Lilla napirendjéhez igazítani, de azért sokszor előfordult, hogy együtt edzettünk és segített tanulni. Jó ötleteket tud adni, mert ő már túl van ezen.

Mennyire nehéz mesélni Lillának a napodról, így, hogy ő már végzett ezekkel a dolgokkal és nem biztos, hogy megrémítené egy témazáró dolgozat elvárása egy félévi vizsga teljesítése után?

Z: Ő már megszenvedte a magáét, durvák lehetnek a vizsgaidőszakai, de még nekem is teljesítenem kell, hogy odajussak. Egyébként mindig lehet újat mondani.

Család és barátok – hogy viszonyultak a kapcsolatotokhoz?

L: Nekem már nem szólnak bele a magánügyeimbe. Bemutattam a családomnak, akik szívesen fogadták, a barátnőim pedig előszeretettel ugratják a kora miatt.

Z:  Persze ez csak poén. A haverok meglepődtek és gratuláltak, a családom azért ennél keményebb volt. De Lilla lenyűgözte őket, ahogy engem is.

Mit gondoltok, a távoli jövőben jelenthet gondot kettőtök között ez a korkülönbség?

L: Egy egyetemista már tudatosan készíti elő az életét, lassan elköltözik otthonról, állandó munkahelyet keres, családalapításon gondolkozik.

Z: Ezen még nem is gondolkodtam. Annyira távolinak érzem. A jövőben ezt biztos össze fogjuk tudni egyeztetni, ha felmerül, még egyelőre bizonytalan. De először tuti megélhetést biztosítanék számunkra.

egyetemista - középiskolás párkapcsolat
Te kezdenél középiskolásként olyan lánnyal/fiúval, aki már egyetemista?

 

Borítókép: thestar.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta