Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / Zavartalanul szaladnak át a mókusok a turisták cipőjén Varsóban

Zavartalanul szaladnak át a mókusok a turisták cipőjén Varsóban

Megismerni egy országot, megtekinteni a legnépszerűbb nevezetességeket és megkóstolni a tradicionális ételeket. Az Inforádió Világszám műsora ezúttal Lengyelország fővárosában, Varsóban járt Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

A látnivalókról korábbi cikkemben már sokat meséltem, de ami még kimaradt az a nyári királyi és hercegi palota. Mintha a világ egyik elbújtatott kis világába érkezne meg az utazó. Meghittség és nyugalom járja át az embert, miközben megcsodálja a híres épületeket, ahol uralkodik a természet. Szabadon engedett állatok között sétálhatnak a turisták. A pávák zavartalanul kelletik magukat, a madarak nagyon hálásak, ha jut nekik az uzsonnánkból, a mókusok pedig, olyan gyorsak az élelemszerzésben, hogy olykor-olykor még a turisták cipőjén is átrohannak. Ezen a helyen található az amfiteátrum, ahol még a mai napig is szokták előadásokat tartani.

Varsóban nincs hiány éttermekben. Egymást követik a hangulatos kis kávézók, kifőzdék és éttermek. Ha pedig már itt jár az ember, akkor érdemes megkóstolni a hazai ételeket, amik hasonlítanak a magyar ízekhez. Az ételeik kicsit nehezek, de rendkívül finomak. A Pierogi, amit töltött tésztaként tálalnak és a Barszcz, ami egy nagyon finom céklaleves, nem csak a lengyeleknél népszerű, de a turisták körében is. Desszertként pedig általában valamilyen tésztából készült finomságot lehet elfogyasztani.

Varsóban olyan sok park van, hogy már egy könnyed séta is kikapcsolja az embert. A közlekedés nem vészes és a jegyellenőrzést sem viszik túlzásba, de azért ajánlott jegyet váltani, főleg hogy még kártyával is lehet fizetni a buszokon az automatáknál. Érdekesség, hogy még egy pálmafát is elhelyeztek az egyik körforgalomnál. Azt azonban, hogy a téli időszakot miként vészeli át, még a műsorvezető sem fejtette meg.

Mit vigyünk haza szuvenírként a szeretteinket? Nehéz választani az üzletekben, mert annyi egyedi kis érdekességet lehet felfedezni. Azok, akik a hűtő mágneseket már unják, ajánlott hazavinni az igazi lengyel ízekből egy kis kóstolót, vagy válogathatnak a szebbnél szebb ajándéktárgyak közül, esetleg meglephetik szeretteiket egy jellegzetes varsói képeslappal.

 

A következő héten vajon hová utazunk a Világszámmal? Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

Fotó: http://static.tumblr.com/

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share